SimCity 5 officieel aangekondigd

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 maart 2012 10:02

Apps & Software

Zoals verwacht heeft ontwikkelaar Maxis woensdag SimCity 5 aangekondigd tijdens een presentatie op de Game Developers Conference (GDC). Het strategiespel verschijnt in 2013 exclusief voor de pc.

Met het vijfde deel binnen de SimCity-serie keert de simulatiegame terug bij ontwikkelaar Maxis, die in 1989 ook de eerste SimCity lanceerde. De game zal volgend jaar overigens niet als SimCity 5 in de winkels liggen, maar krijgt simpelweg de naam 'SimCity' opgeplakt.

Volgens Lucy Bradshaw, senior vice president bij Maxis, is er sinds SimCity 4 (2003) veel veranderd aan de simulatiegame. Zo zal er een grote nadruk worden gelegd op de gevolgen die bepaalde 'politieke beslissingen' van de speler op zowel de stad als diens inwoners hebben.

Milieuvervuiling

Zo kunnen spelers beslissen of ze op een verantwoorde manier met het milieu omgaan of dat ze vervuiling in de vrije loop laten. "Deze vervuilers zullen zichzelf echter niet populair maken bij vrienden wanneer de vervuiling overslaat naar aangelegen steden", zegt Bradshaw over de mogelijkheid om steden online met elkaar te verbinden.

"Maar de game zal spelers nooit dwingen om een bepaalde 'verantwoorde weg' naar succes te bewandelen. We willen ook zeker niet de meest complexe SimCity-game ooit maken. We willen gewoon de best speelbare SimCity tot op heden maken", aldus de topvrouw van ontwikkelaar Maxis.

Hulpdiensten

Naast de negatieve effecten van aangrenzende steden, kunnen spelers elkaar ook op een positieve manier beïnvloeden. Een buurtstad die in de problemen zit kan bijvoorbeeld worden bijgestaan door het beschikbaar stellen van hulpdiensten en ook kunnen er grondstoffen worden uitgewisseld. Door op economisch en technisch vlak de handen ineen te slaan, kunnen steden bijvoorbeeld samen een spaceshuttle ontwikkelen en lanceren.

Studio Maxis heeft een geheel nieuwe game-engine gebouwd voor zijn aanstaande simulatiespel. Deze zou vooral de verschillende natuurrampen, waar de gebouwde steden weer door getroffen kunnen worden, zeer realistisch kunnen nabootsen. Pc-gamers moeten dus nog tot 2013 geduld hebben voordat de vijfde SimCity beschikbaar komt. Wel liet Bradshaw weten dat SimCity 4 onderweg is naar smartphones.

[youtube]kztNWdhRdnw[/youtube]

0 Reactie(s) op: SimCity 5 officieel aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.