Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Similarity 1.1.0

Door: | 06 april 2010 15:54

Apps & Software

In iedere muziekverzameling duiken ze op: dubbele nummers. Dat is zonde, want het kost veel ruimte, zeker op een iPod bijvoorbeeld. Gelukkig kunnen de meeste muziekprogramma’s deze dubbele nummers zonder problemen herkennen, maar het gaat ook heel vaak mis.

Vaak dienen de nummers exact gelijk te zijn en identieke muziekinformatie te bevatten. Dat is meestal niet het geval als het tweede nummer van bijvoorbeeld een verzamel-cd komt of een andere bron heeft. Similarity is daar de oplossing voor. Het programma geeft in een percentage aan in welke mate de nummers met elkaar overeen komen. Dat zoekt makkelijk naar vergelijkbare muziek, maar dubbele nummers worden er helemaal snel uitgepikt. De werking van Similarity is reuze eenvoudig. Voeg de mappen met de muziekbestanden toe na het starten en wacht tot het programma een analyse heeft uitgevoerd. Dat kan een behoorlijke tijd in beslag nemen. Bij het resultatenscherm worden de nummers getoond die vergelijkbare nummers hebben. Als het percentage maar een paar procent is, dan gaat het zeker om een ander nummer. Boven de 80 procent begint het er sterk op te lijken, maar kan het bijvoorbeeld nog steeds een cover zijn. Onder de rechtermuisknop zit een afspeelknop om de beide bestanden te kunnen beluisteren. Mochten ze overeenkomen, dan kunt u met dezelfde rechter muisknop direct het dubbele bestand verwijderen. Similarity werkt met geluidsbestanden in de formaten mp3, wma, ogg, wav, flac, ape, wv en mpc. De enige veelvoorkomende die in het rijtje ontbreekt, is het door iTunes gebruikte aac-formaat. Dergelijke nummers worden niet herkend.

Similarity herkent vergelijkbare muzieknummers en biedt de mogelijkheid om dubbele te verwijderen.

Similarity 1.1.0

Freeware

Taal Engels

Medium 1,15 MB download

OS Windows XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4 1,5 GHz, 256 MB RAM

Maker GAR Software

0 Reacties op: Similarity 1.1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.