Simpel, maar doelgericht

Door: Robin Smit | 14 december 2011 14:12

Apps & Software

Altijd en overal makkelijk notities maken op je iPad, die vervolgens via Dropbox automatisch op al je apparaten beschikbaar zijn. Dat is in een zin waar Notably voor staat.

Bij het eerste gebruik van Notably valt direct op dat de app over het algemeen vrij kaal is en echt de focus legt op het maken van notities. Deze kunnen los worden gemaakt, of worden geordend in virtuele notitieblokken. Dit is overigens zodanig vormgegeven dat het echt voelt alsof je voor elke gelegenheid een apart boekje met notities hebt.

Het sterke punt aan Notably is, dat het mogelijk is om de app te koppelen aan een Dropbox account. Hierdoor worden alle gemaakte notities automatisch als tekstbestand over gezet naar andere apparaten die op dezelfde Dropbox account zijn aangesloten. Dit werkt beide richtingen op, het is dus ook mogelijk om notities van een ander apparaat zo over te zetten naar Notably.

De functies van de app zijn, in vergelijking met andere apps voor het maken van notities vrij mager. Zo is het niet mogelijk afbeeldingen in te voegen, of te tekenen in de app. Dit maakt dat de prijs van de app wel aan de hoge kant is.

Kortom

Notably is een app die het erg eenvoudig maakt om notities te maken die automatisch met andere apparaten worden gedeeld door middel van Dropbox. De functies van de app zijn echter aan de magere kant, waardoor de prijs relatief hoog is.