Simpel, maar verslavend!

Door: andries-van-helden | 06 februari 2012 10:36

Review

De puzzelgame ChuChu Rocket kwam tien jaar geleden op de Dreamcast uit. Aangezien dit destijds zeker niet een van de minste titels was, zijn wij erg blij met de keuze van SEGA.

Het principe van ChuChu Rocket is erg simpel. In elk level heb je een aantal ChuChu's (een soort muizen) en deze moeten bij een raket zien te komen voor de boze KapuKapu's (katten) ze te pakken krijgen. Dit doe je door op de juiste plek pijlen neer te zetten die de ChuChu's volgen. In de eerste paar levels is dit nog erg makkelijk, maar als je verder komt in de game kan dit behoorlijk pittig worden.

Alle personagemodellen zijn opnieuw in 3D gemaakt, maar doen erg aan het origineel denken. De graphics zijn stijlvol en schattig, maar ChuChu Rocket is zeker niet de mooiste game die in de App Store te vinden is. Ook het geluid lijkt direct overgenomen van de Dreamcast en is niet erg bijzonder. De verslavende gameplay maakt echter een hoop goed.

KapuKapu's

In de puzzelmodus krijg je gelukkig ruim de tijd om nog even rustig over de plaatsing van de pijlen na te denken. Je hebt echter maar een beperkt aantal pijlen en daarmee zal je het toch echt moeten doen. Ben je klaar met deze modus, dan is er nog de challenge-modus die een stuk meer uitdaging weet te bieden. Hierin heb je een oneindig aantal pijlen, maar deze zal je in real time neer moeten zetten. Bovendien bevat deze laatste modus een aantal variaties, waarbij je bijvoorbeeld alle ChuChu's moet laten opeten door de KapuKapu's.

ChuChu Rocket is nagenoeg een directe port van de SEGA Dreamcast-versie. Het blijft echter nog steeds een ontzettend simpel, maar ook bijzonder verslavend puzzelspel. Zeker mensen die het origineel nooit hebben gespeeld, zullen hiermee meer dan waar voor hun geld krijgen. Daarbij komt dat de multiplayer-modus ook nog eens erg leuk is. Het is dan ook erg jammer dat online gameplay vooralsnog ontbreekt, maar wellicht volgt dat met een update.

0 Reactie(s) op: Simpel, maar verslavend!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.