Simpele agenda met een knap uiterlijk

Door: ringo-van-dorst | 03 maart 2012 16:27

Review

De kalender-applicaties van Nederlandse bodem doen het goed in de App Store. Zo heb je de populaire WeekCal app, die al geruime tijd in de Top 50 te vinden is. Nu komt daar WOWcal bij, die misschien nog niet dezelfde bekendheid geniet, maar wel een positieve indruk achterlaat.

WOWcal is een stevige en gedurfde naam voor een kalender-app; gelukkig weten ze de naam eer aan te doen door een simpele en strakke interface te bieden, die gedomineerd wordt door een fullscreen-achtergrond met daaroverheen aan de linkerkant de dagen van de week (doorzichtig). Tap je op een dag, waar het aantal afspraken door een badge getoond wordt, dan zie je deze afspraken rechts in beeld in agenda-stijl (afspraken onder elkaar). Je kunt verschillende thema's van achtergronden selecteren/toevoegen, en telkens wanneer je de app opent zul je het WOW effect van een frisse achtergrond uit één van die thema's ervaren.

Je kunt een vijftigtal iconen in dezelfde strakke vormgeving toevoegen om je afspraken extra onderscheidend te maken. In de afspraken zelf vind je vrijwel dezelfde mogelijkheden als bij de standaard Agenda app, behalve het uitnodigen van anderen of het delen van afspraken. Ook worden afspraken van verschillende kalenders niet met onderscheidende kleuren weergegeven, maar allemaal in zwart/wit; minder overzichtelijk, wél stijlvol. Zoals je verwacht synchroniseren je afspraken gewoon met andere kalender-apps en andersom.

Kortom

WOWcal biedt niet de volledige functionaliteit van de standaard Agenda app of bijvoorbeeld WeekCal. Wat je daarvoor in de plaats krijgt, is een strakker uiterlijk met handige iconen (alleen in-app ondersteund) en iedere keer de verrassing welke mooie achtergrond je voorgeschoteld krijgt.

0 Reactie(s) op: Simpele agenda met een knap uiterlijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.