Siren 3.00

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 12 september 2012 14:15

Apps & Software

Siren is een tooltje waarmee u eenvoudig bestanden kunt hernoemen. De kracht van het programma zit 'm in het feit dat de tool zowel veelzijdig als eenvoudig in gebruik is.

Wie het programma voor het eerst start zal waarschijnlijk even schrikken, want heel eenvoudig ziet het er niet uit. De basis is een Verkenner-achtig venster waarin u links door mappen kunt bladeren en rechts bestanden kunt selecteren en dat deel spreekt dan ook voor zich. Maar het hernoemen van de bestanden gebeurt met behulp van zogenaamde expressies, oftewel codes die bepalen hoe de uiteindelijke naam van het bestand er uit moet komen te zien. Het voordeel daarvan is dat de mogelijkheden voor het hernoemen eindeloos zijn, het nadeel is dat als u niets weet van expressies, het bijna onmogelijk is om ermee te werken.

In eerste instantie lijkt het programma ontzettend complex, maar dat valt in werkelijkheid enorm mee.

De complexiteit is echter maar schijn, want naast het veld vindt u twee opties: een lijst met commando's en een Wizard. Die eerste optie is interessant, omdat het u een gigantische lijst toont met commando's die u kunt gebruiken, onderverdeeld in bestandscategorieën als Audio, Video, Image enzovoort. Het doorbladeren van deze commando's is een fantastische manier om er mee te leren werken. Voelt dat toch nog iets te complex, dan kunt u met de Wizard commando's opbouwen door simpelweg opties aan en uit te klikken (visueel dus). Het mooie daarvan is, dat wanneer u de wizard hebt doorlopen, de bijbehorende commando's worden getoond in het venster.

Het overzicht met commando's is een enorm fijne manier om te leren hoe dit precies werkt.

Daarnaast kent Siren prettig veel opties. Zo kunt u ervoor kiezen om de bestanden simpelweg te hernoemen, maar u kunt ze ook met hun nieuwe bestandsnaam kopiëren naar een andere map. Daarnaast is het mogelijk om commando's die u vaker denkt te gebruiken op te slaan als favoriet, zodat u deze later eenvoudiger kunt toepassen. Tel daarbij op dat het programma draagbaar is, en Siren is een programma dat ontzettend handig is om altijd bij de hand te hebben.

Siren 3.00

Freeware

Taal Engels

Download 3,75 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 9,73 MB harde-schijfruimte

Maker Rémi Pascal

Oordeel 8/10

Pluspunten

Uitgebreid

Gebruiksvriendelijk

Draagbaar

Minpunten

Complexe uiterlijk verhult de eenvoud

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Siren 3.00

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.