SkyJuke: Samen naar jullie favoriete muziek luisteren

© PXimport

SkyJuke: Samen naar jullie favoriete muziek luisteren

Geplaatst: 17 september 2013 - 09:45

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Robin Smit

Welke muziek ga je draaien op een feestje? Je kan natuurlijk zelf een leuke speellijst samenstellen, maar je zult altijd zien dat je vrienden beweren betere muziek te hebben. Met SkyJuke kies je nu samen de muziek uit die er wordt gedraaid tijdens een feestje.

SkyJuke is een app die het mogelijk maakt om meerdere smartphones met elkaar te verbinden en zo samen muziek af te spelen. Hierbij maak je met zijn allen een afspeellijst die is samengesteld met muziek van alle gebruikers. Deze afspeellijst kan op één telefoon, of op alle telefoons van andere gebruikers worden afgespeeld.

Het is niet de eerste keer dat een app het mogelijk maakt om met meerdere gebruikers een afspeellijst voor een feestje samen te stellen. Zo besprak ik enkele maanden geleden de vergelijkbare app JukeboxHero. Ten opzichte van deze app heeft SkyJuke een wat overzichtelijkere interface en ook is de app zowel beschikbaar voor Android als iOS. Hiermee heeft de app absoluut een meerwaarde ten opzichte van de concurrentie.

 

© PXimport

Ondanks dat het opzetten van een groep en het afspelen binnen SkyJuke goed werkt, kleeft er voor mij wel een groot nadeel aan de app. Zo heb ik sinds lange tijd al niet zo veel muziek meer op mijn telefoon staan, maar kies ik ervoor om dit te streamen via Spotify of SoundCloud. Het feit dat deze diensten steeds meer gebruikers krijgen, bewijst dat ik lang niet de enige ben die dit doet. Het is daarom jammer dat SkyJuke niet de mogelijkheid biedt om muziek vanuit deze diensten te gebruiken.

Kortom

SkyJuke is een handige app die het mogelijk maakt om met meerdere gebruikers een afspeellijst met muziek samen te stellen. De app weet zich goed te onderscheiden van vergelijkbare apps, maar helaas mist de integratie van streaming muziekdiensten.

7,0

Pluspunten

Samen afspeellijsten maken

Overzichtelijk

Android én iOS

Minpunten

Geen integratie streaming muziekdiensten

Conclusie

Beschikbaar voor: iPhone en Android Getest op: iPhone Prijs: Gratis Download SkyJuke in de [App Store](https://itunes.apple.com/nl/app/skyjuke/id646186190?mt=8) of op [Google Play](https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skybright.skyjuke)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten