Microsoft verplicht update naar Skype 8.0

Door: Randolf Bouwma | 25 juli 2018 10:45

skype, chat, microsoft
Nieuws

Skype krijgt een grote update naar Skype 8.0. De videobel en chat-app wordt daarmee wederom in een nieuw jasje gestoken, om in lijn met de mobiele versie te blijven. Maar er zijn ook veel nieuwe functies beschikbaar.

Zo biedt Skype 8.0 een mediagalerij. Daar kun je snel terugvinden welke bestanden en foto's je met een bepaalde contactpersoon hebt gedeeld. In groepschats kun je voortaan een 'mention' doen door een apenstaartje te typen, gevolgd door de gebruikersnaam van de persoon die je wilt aanspreken. Diegene krijgt daar dan apart een melding van.

Gesprekken opnemen

Interessanter zijn de feaures die Microsoft nog gepland heeft. Zo kun je straks eindelijk opnames maken van videogesprekken zonder daarvoor apart plugins te installeren. Je kunt dit overigens niet stiekem doen: de persoon aan de andere kant van de lijn krijgt die zien dat je een schermopname bent gestart.

Blauwe vinkjes

Ook komen er in de toekomst leesbevestigingen naar het platform, vergelijkbaar met de blauwe vinkjes van WhatsApp. Zo zie je of iemand je berichtje heeft gelezen.

Voor getypte berichten heeft Skype 8.0 een inhaalslag gemaakt. Net als bijvoorbeeld WhatsApp en Telegram heeft Skype end-to-end versleuteling toegevoegd, zodat je gesprekken niet door anderen mee te lezen zijn. Deze versleuteling gebeurt middels het opensource Signal-protocol.

Belangrijk om te weten is dat alle gebruikers worden geacht om voor 1 september te upgraden van versie 7.0 naar 8.0. De oudere versie werkt daarna niet meer. Skype 8.0 staat later ook gepland voor iPads.

1 Reactie(s) op: Microsoft verplicht update naar Skype 8.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 oktober 2018 14:20 Orsidee
    Waarom zijn de snapshots bij Skype nu dubbel, dus je ziet jezelf en diegene waar je mee belt. Kan men dat veranderen ergens, zodat het weer wordt als in de vorige uitvoeringen, dus alleen de andere zijde te zien.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.