Skype Auto Recorder

Door: Robbin Ooijevaar | 09 juni 2012 13:30

Apps & Software

Skype is nog steeds een van de belangrijkste programma's om gratis gesprekken te voeren via internet. Zowel privé als zakelijk biedt de communicatiedienst veel handige opties. De mogelijkheid om gesprekken op te nemen is niet aanwezig, maar voegt u met Skype Auto Recorder eenvoudig toe.

1. Skype Auto Recorder

Het handige aan Skype Auto Recorder is dat u het programma slechts één keer hoeft in te stellen en vervolgens gewoon kunt vergeten. Skype Auto Recorder houdt vervolgens Skype in de gaten en neemt uw gesprekken automatisch op in mp3-formaat.

Skype Auto Recorder heeft geen installatieprogramma. Open de Windows Verkenner en maak de map C:\Skype Auto Recorder aan. Download Skype Auto Recorder en pak alle bestanden uit naar de net nieuw aangemaakte map. Start Skype en meld u eventueel aan bij de dienst (als dit niet automatisch gebeurt). Ga nu met de Windows Verkenner naar de map C:\Skype Auto Recorder en start het programma op via het bestand SkypeAutoRecorder.exe. Skype Auto Recorder toont een icoontje van een microfoon in uw systeemvak. Het icoontje verandert van kleur zodra er een opname gemaakt wordt.

2. Instellen

Ga naar het Skype-venster waar gevraagd wordt of u SkypeAutoRecorder.exe wilt toestaan om Skype te gebruiken. Accordeer dit verzoek zodat Skype Auto Recorder de opnamen kan maken. Klik nu met de rechtermuisknop op het Skype Auto Recorder-icoontje en open de instellingen met Settings. Plaats een vinkje bij Autostart with Windows. Hierdoor blijft Skype Auto Recorder in de achtergrond draaien en kan het uw Skype-gesprekken opnemen. Indien wenselijk kunt u met Increase volume of the record file het opnameniveau opkrikken. Pas deze instelling alleen aan als blijkt dat de gemaakte opnamen slecht verstaanbaar zijn.

Geef Skype Auto Recorder toestemming om opnamen te maken van uw Skype-gesprekken.

Pas de instellingen van Skype Auto Recorder aan om ervoor te zorgen dat het programma automatisch opstart met Windows.

3. Afspelen

Als u de muis over het Skype Auto Recorder-icoontje beweegt, verschijnt de melding Waiting for calls. Skype Auto Recorder is klaar voor gebruik en wacht geduldig tot u een gesprek begint of gebeld wordt. De opnamen worden gemaakt zonder dat u hiervoor extra handelingen hoeft te verrichten en ze worden automatisch opgeslagen in de map Muziek / Skype Records. Als u een gesprek wilt ­terugluisteren, open dan de map met de Windows Verkenner en dubbelklik op een mp3-bestand. De mp3-bestanden worden overzichtelijk bewaard en hebben de naam van de Skype-gesprekspartner en opnametijd/-datum. Als u gesprekken met bepaalde personen wilt uitsluiten van opname, kunt u de namen van deze personen opgeven bij Don't record conversations with contacts. Standaard is hier het Skype-testgesprek ingevuld. Deze kunt u gebruiken om een testgesprek te voeren en zo na te gaan of Skype Auto Recorder correct werkt.

0 Reactie(s) op: Skype Auto Recorder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.