Skype clients crashen massaal

Door: uhro-van-der-pluijm | 26 mei 2011 17:46

Apps & Software

De chatclient Skype kampt momenteel met een storing. Gebruikers van de software kunnen niet meer inloggen. Ook de website werkt niet.

Skype geeft via Twitter aan dat “sommige gebruikers problemen kunnen ondervinden met het inloggen bij Skype of het maken van gesprekken”. Skype is de problemen aan het onderzoeken en zegt snel met een update te komen. De problemen doen zich voor op zowel Windows, Mac als Linux.

Foutmelding

Wanneer een gebruiker de software aan heeft staan en deze crasht komt de melding ‘Skype werkt niet meer’ in beeld. Sommige gebruikers melden ook dat de software helemaal niet meer opstart. Het proces lijkt zichzelf automatisch af te sluiten.

Het is onbekend waardoor de problemen ontstaan zijn. Ook de website van Skype doet het momenteel niet. Of dat betekent dat het bedrijf serverproblemen heeft is niet zeker, het kan ook zijn dat veel te veel gebruikers tegelijk naar de website gaan waardoor zij als het ware een DDoS uitvoeren.

De statuswebsite van Skype werkt nog wel. Daar staat ook uitgelegd hoe gebruikers van Skype onder Windows en Mac hun client weer werkend kunnen krijgen. Dat kan door het bestand shared.xml in de directory waar Skype zijn gedeelde gegevens opslaat te verwijderen. Voor Linux geeft het bedrijf geen uitleg, maar volgens een Twitterbericht kan dat door "rm -f ~/.Skype/shared.xml" uit te voeren.

skype

Microsoft

Op Twitter is veel speculatie over wat er aan de hand kan zijn. Zo stelt Andrew Mikhailov, hoofd ontwikkeling voor Mac OS bij Videal, dat het probleem wordt veroorzaakt door een null pointer. Door die programmeerfout kan een applicatie crashen.

Tegelijkertijd wordt er op het sociale netwerk vaak de link gelegd tussen de overname van Skype door Microsoft. “Microsoft heeft zijn trucje gedaan – de fusie is eindelijk voltooid! Skype desktopclient en website zijn down”, twittert een Schot. Anderen hebben dan weer het idee dat Microsoft nu bezig is aan de code van het platform.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Skype clients crashen massaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.