Skype omzeilt vergrendelscherm Windows 8.1

Door: chris-koenis | 10 september 2013 13:58

Apps & Software

Met het ingebakken Skype in Windows 8.1 kunnen gebruikers ook gesprekken aannemen wanneer het scherm van de pc of tablet vergrendeld is. Vergelijkbaar dus met telefoonoproepen bij een smartphone. Voice, video en chat zijn mogelijk.

De pre-release van Skype voor Windows 8.1 toont aan in hoeverre de VoIP-dienst is geïntegreerd in Microsofts nieuwste Windows-versie. Bekend is dat Skype in 8.1 de generieke messaging app standaard vervangt. Verder is de door Microsoft overgenomen communicatiesoftware geïntegreerd in Internet Explorer 11 dat ook meekomt in de aankomende Windows-update.

Nu blijkt dat Windows 8.1-gebruikers ook gebeld kunnen worden wanneer de schermbeveiliging is ingeschakeld. Bij een binnenkomend gesprek kan gekozen worden tussen opnemen met alleen geluid, met geluid en beeld (een videogesprek) of de oproep afwijzen om dan te antwoorden met een chatbericht. Dat valt te lezen in een post op het Skype-blog.

Concurrerende diensten?

Apps van derden kunnen volgens de ontwikkelaarssite van Microsoft wel een melding tonen op het lockscreen van Windows 8.1, via een zogeheten 'toast notification'. Maar over het vervolgens actief in gebruik nemen van de bijbehorende app wordt daar niet gerept. Webwereld heeft vragen hierover uitgezet bij Microsoft.

Skype is een belangrijke pijler voor Windows 8.1. Het is ook gekoppeld aan cloudopslagplaats SkyDrive, eveneens geïntegreerd in Windows, en Microsofts zakelijke messagingplatform Lync. Deze vergaande integratie kan leiden tot zorgen over softwarebundeling.

Microsoft is eerder op de vingers getikt voor het bundelen van software bij zijn marktdominante besturingssysteem. Het bedrijf is meerdere keren in Europa in de antitrustproblemen gekomen vanwege machtsmisbruik door het bundelen van Media Player en Internet Explorer. Dat heeft tot recordboetes geleid.

Bron: Webwereld.nl

2 Reactie(s) op: Skype omzeilt vergrendelscherm Windows 8.1

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 september 2013 17:39 Anoniem
  Die zijn ook lang niet wijs.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 september 2013 18:57 Anoniem
  zolang het niet op mijn zenuwen gaat werken, vind ik het prima
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.