Skype schurkt tegen Facebook aan

Door: Jasper Bakker | 15 oktober 2010 10:30

Apps & Software

Skype haakt in de nieuwste versie aan op sociaal netwerk Facebook. De VoIP-software toont nu updates van vrienden en het Facebook-adresboek.

De News Feed-functie in Skype 5, dat nu beschikbaar is voor Windows, toont niet alleen de status updates van Facebook-vrienden, maar laat gebruikers ook zelf updates en 'likes' invoeren. Daarmee is Skype een communicatiemiddel geworden voor 's werelds grootste sociale netwerk. De definitieve uitvoering voor Mac OS X komt binnen enkele maanden uit, stelt ict-nieuwssite Digital Trends.

Bellen naar vast en mobiel

Het geïntegreerde Phonebook maakt het mogelijk om met Skype 5 contactpersonen te bellen, op hun vaste of mobiele telefoon. De VoIP-client biedt deze zogeheten SkypeOut-mogelijkheid al langer, maar koppelt daar nu het adresboek van Facebook aan. Als een Facebook-vriend ook een Skype-account heeft, is het mogelijk om een reguliere, gratis Skype-verbinding te maken.

Skype 5 heeft verder een functie ingebouwd om gespreksstoringen door slechte internetverbindingen tegen te gaan. Bij wegvallen van de verbinding zorgt de software automatisch voor het herstellen van de 'lijn', zodat het gesprek door kan gaan. Verder is er een ingebouwde monitor voor de gesprekskwaliteit - voor zowel audio als video - die problemen moet detecteren en oplossen.

Groepsvideo

Een andere nieuwe functie, zij het nog in bèta, is videogesprekken voor groepen, tot 10 personen. Skype meldt dat in de eerste helft van dit jaar ongeveer 40 procent van alle gesprekken op zijn VoIP-netwerk een videogesprek was. De nieuwe versie van de client brengt een bèta-versie van 'group video calling', waarbij de softwareproducent benadrukt dat dit gratis is.

Dit is overigens een proefversie. Het is nog niet bekend wanneer Skype dit als definitief product uitbrengt, of het dan betaald is en hoeveel videogesprekken dan kosten. Skype zou wel de intentie hebben om geld te vragen voor videogroepsgesprekken.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Skype schurkt tegen Facebook aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.