Microsoft geeft Skype Translator-app vrij

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 13 mei 2015 13:45

Apps & Software

De realtime Skype Translator is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Eerder moest je je nog aanmelden voor de vertalingsapp van Skype, maar dat is nu niet meer nodig.

Microsoft heeft de Skype Translator-app vrijgegeven. De app, die Skype-gesprekken realtime vertaalt, werd in mei van het vorige jaar gepresenteerd en afgelopen december werd een publieke testversie uitgebracht. Die versie was alleen beschikbaar voor mensen die zich daarvoor hadden aangemeld, maar de Skype Translator-app is nu voor iedereen beschikbaar. Het is echter nog steeds een aparte Windows-app en alleen beschikbaar voor Windows 8.1 en de preview van Windows 10.

De Skype Translator-app

De Skype Translator-app vertaalt gesproken tekst realtime en zet de woorden eerst om in tekst. Daarna wordt de Microsoft Translator, die ook wordt gebruikt voor Bing Vertalen, ingezet om de tekst om te zetten in een andere taal. De vertaalde tekst wordt daarna door een tekst-to-speech-bot uitgesproken. De app leert ook van de gebruikers door de gevoerde gesprekken op te slaan. Alleen de beller hoeft de Skype Translator-app overigens te hebben geïnstalleerd. De ontvanger kan gewoon de normale versie van Skype gebruiken, waarbij Microsoft wel de desktopversie aanraadt.

Getypte teksten konden al langer vanuit vijftig talen, waaronder ook Nederlands, vertaald worden. De realtime gesproken vertaling is voorlopig alleen nog mogelijk in het Engels, Duits, Mandarijn en Italiaans. Wanneer Nederlands wordt toegevoegd is nog niet bekend.

De Skype Translator in actie:

[youtube]G87pHe6mP0I[/youtube]

0 Reactie(s) op: Microsoft geeft Skype Translator-app vrij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.