Sla elk idee op via Collect

Door: evi-maquoi | 25 februari 2020 16:39

Collect
How To

Wat doe jij met briljante ideeën, interessante artikelen of coole websites? Maak je screenshots? Spreek je ze met de dictafoon-app op je smartphone in? Of noteer je ze ouderwets in een klein schriftje? Collect is een leuke app om je ideeën te organiseren. De app is van de makers van WeTransfer en werkt heel erg intuïtief. We leggen je graag uit hoe je aan de slag gaat.

Installeer Collect

Collect by WeTransfer is een app die alles onthoudt wat jij zou kunnen vergeten en dat ook nog eens helemaal gratis. Open de App Store of Google Play en installeer de applicatie op je smartphone. Zodra je de toepassing voor het eerst opent, krijg je een korte rondleiding. Vervolgens kun je meteen aan de slag. Je hoeft zelfs geen account aan te maken als je dat niet wilt, maar dan ben je wel ietwat beperkter. Wij raden aan om dat wel te doen, want dan kun je ook op andere apparaten inloggen en over je info beschikken. Kies Account / Set up your account en volg de instructies.

Boards en items

Met Collect kun je zowel losse ideeën (Single items) als collecties (Boards) aanmaken. Je tikt simpelweg op het blauwe plusteken onderaan. Vervolgens heb je de keuze uit Photos or videos, Camera, Notes, Scan document, Files en Paste. Zodra je je keuze gemaakt hebt, opent de desbetreffende app: je filmrol, camera, een lege notitie, … Wil je meerdere items over één onderwerp opslaan? Dan is het handig om een Board aan te maken. Zo houd je alles wat overzichtelijker.

Boards
Iets opslaan kost je welgeteld twee tikjes.

Ideeën delen

Een erg sterke troef van Collect is dat je je opgeslagen Boards kunt delen met anderen. Hiervoor ga je naar de desbetreffende collectie en vervolgens tik je op Share. Je krijgt de keuze uit View only en Edit and view. Collect maakt een unieke link aan die je op diverse manier kunt delen. Ook handig: via Account / Enable share extension maak je op iPhone een zogenoemde ‘deelknop’ aan. Hiermee kun je uit allerhande apps rechtstreeks een koppeling maken naar Collect.

0 Reactie(s) op: Sla elk idee op via Collect

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.