Slaaphack pauzeert automatisch Netflix-uitzending

© PXimport

Slaaphack pauzeert automatisch Netflix-uitzending

Geplaatst: 3 maart 2014 - 10:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Een add-on voor Netflix kan het mogelijk maken de uitzending van een film of serie automatisch te blokkeren als de kijker in slaap valt.

Een team programmeurs heeft een add-on ontwikkeld tijdens Netflix Hack Day waarmee de actieve uitzending automatisch pauzeert als de kijker in slaap valt. De hack laat de fitnesstracker Fitbit namelijk samenwerken met de on-demand videodienst.

Altijd weten waar je gebleven was

Fitbit is een draagbaar apparaatje waarmee gebruikers stappen kunnen tellen, het aantal verbrande calorieën kunnen meten en de slaapkwaliteit meten. De gadget merkt op wanneer de drager in slaap valt. Door die trigger te koppelen aan een add-on van Netflix die de actieve uitzending pauzeert, hoef je als kijker niets meer te missen van een marathonsessie.

De 'Sleep Tracker'-hack toont na het wegzakken van de kijker een mededeling op het scherm met de vraag of de stream voortgezet mag worden. Na het ontwaken kan de gebruiker zijn binge-gedrag continueren.

De bal ligt nu bij Netflix

De hack is slechts een proof-of-concept en nog geen officieel product. Netflix moet de add-on eerst goedkeuren voordat deze aan de dienst toegevoegd zou kunnen worden.

]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten