Slaaphack pauzeert automatisch Netflix-uitzending

Door: kristian-van-tuil | 03 maart 2014 12:41

Nieuws

Een add-on voor Netflix kan het mogelijk maken de uitzending van een film of serie automatisch te blokkeren als de kijker in slaap valt.

Een team programmeurs heeft een add-on ontwikkeld tijdens Netflix Hack Day waarmee de actieve uitzending automatisch pauzeert als de kijker in slaap valt. De hack laat de fitnesstracker Fitbit namelijk samenwerken met de on-demand videodienst.

Altijd weten waar je gebleven was

Fitbit is een draagbaar apparaatje waarmee gebruikers stappen kunnen tellen, het aantal verbrande calorieën kunnen meten en de slaapkwaliteit meten. De gadget merkt op wanneer de drager in slaap valt. Door die trigger te koppelen aan een add-on van Netflix die de actieve uitzending pauzeert, hoef je als kijker niets meer te missen van een marathonsessie.

De 'Sleep Tracker'-hack toont na het wegzakken van de kijker een mededeling op het scherm met de vraag of de stream voortgezet mag worden. Na het ontwaken kan de gebruiker zijn binge-gedrag continueren.

De bal ligt nu bij Netflix

De hack is slechts een proof-of-concept en nog geen officieel product. Netflix moet de add-on eerst goedkeuren voordat deze aan de dienst toegevoegd zou kunnen worden.

]

3 Reactie(s) op: Slaaphack pauzeert automatisch Netflix-uitzending

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 maart 2014 15:32 Anoniem
  Wow super he dat dit tegenwoordig al kan!
  Ik ben op zoek naar een stem veranderaar voor mijn stem
  dus niet wat iets opgenomen is veranderen maar gewoon tijdens een gesprek
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 maart 2014 17:02 Oscar
  Wel handig zo'n voorziening, maar wanneer je als abonnee in slaap valt voor een film waar je naar kijkt, dan kan oorzaak ook zijn dat de betreffende film, die je besteld had, minder spannend was dan gedacht. Gelukkig is de abonnementsvorm all you can watch, maar is het toch beter om wel relaxed, maar niet al te relaxed, ontspannen dat je er zelfs bij in slaap valt, met een bak popcorn, of een andere snack, frisdrank op schoot. Want dan maakt het relaxed loungen, na het wakker worden, ineens plaats voor schoonmaak activiteit, om de gevallen/gemorste bak popcorn, en de inhoud van de fles/ beker frisdrank e.d op te ruimen van de vloer…
  .
  Meestal gebeurt dat in slaap vallen natuurlijk wanneer je (vermoeid van werk/sporten) toevallig alleen kijkt,…..anders zou je wel meteen wakker zijn geschud door je vrienden, vriendin. met wie je samen naar de film aan het kijken bent…..Ach je krijgt hooguit de mededeling van Netflix, dat je de film al eens zou hebben gezien……maar dat weet je …vanwege het inslaap vallen, natuurlijk zelf niet meer, maar gelukkig herinnert Netflix je wel daaraan…en ach, het is toch onbeperkt, all you can watch. In de bioscoop is dat natuurlijk een heel ander verhaal
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 maart 2014 16:09 vanalles
  voor een stemveranderaar zou ik even googlen op 'vette stem' dit werkt heel goed gebruik het zelf ook
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.