Slaapverwekkend rondje dobbelstenen gooien

© CIDimport

Slaapverwekkend rondje dobbelstenen gooien

Geplaatst: 25 februari 2013 - 14:59

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Robin Smit

Als we het tegenwoordig hebben over het spelen van een spelletje dan denken we al snel aan het eindeloze aanbod van games dat er in de AppStore te vinden is. Toch is het nog niet zo lang geleden dat Nederland massaal aan de bordspelletjes zat. Wie terug verlangt naar deze tijd kan het beste van twee werelden combineren bij aBigJourney.

aBigJourney is een bordspel dat zich afspeelt op het scherm van jouw iPad. Hierbij is het de bedoeling een route over het bord af te leggen en als eerste speler het einde te bereiken. aBigJourney is te spelen met maximaal zes spelers die zowel door de spelers als door de iPad kunnen worden bestuurd. Naast een beetje geluk met hoge worpen van de dobbelsteen kun je ook worden geremd door bijvoorbeeld op een minder goed vakje te stappen waarbij je enkele stappen terug moet doen op het bord.

Helaas is het speelplezier van aBigJourney wel een stuk minder dan traditionele bordspelen. Zo is het enige wat je moet doen, gooien met de dobbelsteen. Het verplaatsen van de pionnen is vervolgens een animatie waar je zelf niets aan kunt veranderen. Hierdoor is aBigJourney een behoorlijk saai schouwspel waarvan je hoopt dat het zo snel mogelijk afgelopen is.

Kortom

aBigJourney is een digitaal bordspel voor de iPad dat je met maximaal zes spelers kunt spelen. Helaas is het spelen van aBigJourney behoorlijk saai doordat je alleen de dobbelstenen hoeft te gooien. De rest van het spel is volledig geautomatiseerd. Geef ons maar een traditioneel bordspel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten