Slack krijgt een nieuw design: dit wil je weten

Door: Wesley Akkerman | 08 april 2020 16:40

Nieuw design voor Slack
Nieuws

Slack is begonnen met het uitrollen van een gloednieuw design. Het nieuwe design staat in het teken van twee aspecten: de interface simpel en persoonlijker maken. Met die insteek probeert het bedrijf achter de populaire, zakelijke chatdienst de problemen op te lossen waar de 12 miljoen gebruikers dagelijks tegenaan lopen.

Wat als eerste opvalt is dat de sidebar de meeste veranderingen heeft gekregen. Je kunt straks gesprekken, kanalen en applicaties samenvoegen binnen een zelf aangemaakte groep. Werk je dus vaak in projecten, dan kun je het nu voor jezelf overzichtelijker maken door alles bij elkaar te brengen. Bovendien kun je de elementen oppakken en slepen naar de beoogde plek. Helaas is het zo dat deze veranderingen vooralsnog alleen toegankelijk zijn voor betalende gebruikers.

Veranderingen aan interface van Slack

Onderaan de desktopapplicatie staat voortaan een grote opstelknop. Dat wordt een universele manier van berichten versturen. Je kunt beginnen met tikken en achteraf bepalen waar je dat bericht achterlaat. Of het nou in een kanaal of privégesprek komt, Slack laadt de geschiedenis die op dat moment van toepassing is.

Nieuw design voor Slack

Verder vinden we in de zijbalk twee nieuwe onderdelen: mensen en vermeldingen & reacties. Hier tref je aan wat je kunt verwachten: de mensen met wie je in de omgeving kunt chatten, en natuurlijk de vermeldingen en reacties die men voor je achterlaat. Vooral dat laatste is erg handig, omdat de huidige interface er nog wel eens rommeltje van kan maken. Ook kun je de breedte en kleur van de balk aanpassen; later komen er tevens elf thema’s aan waar je uit kunt kiezen.

Bovenin treffen we een nieuwe navigatiebalk aan. Daar kun je heel snel wisselen tussen de zoekfunctie en de kanalen. Daarnaast komt er ondersteuning voor verschillende snelkoppelingen aan, die je met je toetsenbord kunt bedienen. Datzelfde geldt voor je muis. Dergelijke snelkoppelingen zijn straks vergelijkbaar met snelkoppelingen die je ook in je browser gebruikt.

De laatste veranderingen hebben te maken met de user interface in het algemeen. Zo worden verschillende pagina’s binnen Slack, evenals de menu’s en je voorkeuren, netter weergeven, waardoor de algemene gebruikerservaring er ook op vooruit moet gaan.

Slack voor mobiele apparaten

De bovenstaande veranderingen gelden in eerste instantie voor de desktopversie van Slack. Dat betekent niet dat de mobiele applicatie overgeslagen wordt. Binnen afzienbare tijd kunnen ook die gebruikers rekenen op een nieuw design.

Zo krijgt de applicatie een navigatiebalk onderin, waar je knoppen aantreft voor een vernieuwd thuisscherm, privégesprekken en vermeldingen. De klassieke zijbalk zal blijven bestaan in de app.

0 Reactie(s) op: Slack krijgt een nieuw design: dit wil je weten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.