Slideshow Creator 1.3

Door: onno-karman | 24 april 2012 15:37

Review

Hebt u een mooie selectie vakantiefoto's die u graag aan uw familie en vrienden wilt laten zien? Maak er dan een fraaie diavoorstelling van met Slideshow Creator. Met dit programma kunt u eenvoudig foto's selecteren, bijpassende muziek toevoegen en kiezen uit diverse overgangen. De slideshow slaat u op als videobestand, zodat u hem op uw televisie kunt bekijken.

Het lichtgewicht programma werkt bijzonder gebruiksvriendelijk en u kunt er zo mee uit de voeten. De interface is duidelijk: er zijn drie tabbladen (Photos, Audio files, Transitions) waar u de elementen voor uw slideshow kunt kiezen. Selecteer uw foto's op het tabblad Photos door op het pictogram met het fotomapje te klikken. Sleep ze vervolgens naar de tijdlijn onderaan het scherm. U kunt uiteraard ook meerdere foto's in één keer selecteren en naar de tijdlijn slepen, helaas werkt de toetscombinatie Ctrl+A niet, dus u dient hiervoor de eerste en de laatste (houd Shift ingedrukt) aan te klikken.

Tijdlijn

De indeling van de tijdlijn bestaat uit fragmenten: foto > overgang (transition) > foto enzovoort. Tussen elke foto kunt u dus een overgang toevoegen, waarbij u de keuze hebt uit achtendertig effecten. Per fragment kunt u de tijdsduur aangeven, standaard staat dit ingesteld op vijf seconden. Onder de foto's en overgangen vindt u de audiotijdlijn, hier kunt u via het tabblad Audio files desgewenst een of meerdere mp3-bestanden toevoegen.

Sleep foto's naar de tijdlijn, maak overgangen tussen de foto's en kies desgewenst voor achtergrondmuziek.

Exporteren

Er is een voorvertoningsvenster, waar u uw creatie tussentijds kunt bekijken. Bent u tevreden met het resultaat, kies dan het gewenste formaat (van 128 x 160 tot 1920 x 1080) en klik op Make video file om de slideshow te exporteren. U hebt de keuze uit de volgende videoformaten: avi, wmv en mkv. Voor de mooiste weergave kiest u voor de instelling Best onder Quality. Bekijk uw slideshow vervolgens op uw televisie of deel hem via YouTube. Het opslaan kan overigens wat lang duren bij langere filmpjes.

U hebt de keuze uit drie videoformaten, kies voor Best quality.

Kortom

Met Slideshow Creator kunt u snel en eenvoudig slideshows maken, die u als videobestand kunt opslaan om ze te bekijken op televisie of te delen via YouTube. Helaas is het programma (nog) niet naar het Nederlands vertaald, maar door de eenvoudige interface is dit waarschijnlijk geen probleem.

Slideshow Creator 1.3

Freeware

Taal Engels

Download 6,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

Pluspunten

Duidelijke interface

Exporteren naar Full HD

Vele overgangen beschikbaar

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Toetscombinatie Ctrl+A werkt niet

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Slideshow Creator 1.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.