Smart Driver Updater 3.0

Door: Robbin Ooijevaar | 18 november 2011 15:28

Apps & Software

Voor alle apparatuur in en om uw computer installeert Windows een stuurprogramma (ook wel driver genoemd). Nieuwe driverversies lossen problemen op of verbeteren de prestaties van uw computer. Deze stuurprogramma's vindt u op de website van de fabrikant, maar om ernaar te zoeken, gaat voor veel mensen een brug te ver. Windows 7 heeft in de vorm van Windows Update een goede functie aan boord om stuurprogramma's van bekende fabrikanten automatisch bij te werken via internet, maar andere Windows-versies kunnen wel wat hulp gebruiken.

Smart Driver Updater onderzoekt uw computer en kijkt op internet of er een nieuwe driver-versies beschikbaar zijn. Gevonden drivers zijn vervolgens binnen een paar muisklikken geïnstalleerd. Dit is vooral handig voor iets oudere Windows XP/Vista-computers, maar Smart Driver Updater werkt ook onder Windows 7. Let wel op als u deze freeware gebruikt. Het installeren van nieuwe stuurprogramma's is niet zonder risico. Als u geen gevorderde computergebruiker bent, is het alleen aan te raden als u problemen hebt met bepaalde hardware. Smart Driver Updater heeft een ingebouwde functie aan boord die een Windows herstelpunt aanmaakt, zodat u in geval van problemen uw systeem kunt herstellen. Smart Driver Updater was gratis ten tijde van schrijven, maar gezien het feit dat voor de overige software van de makers moet worden betaald, valt te verwachten dat ook dit ooit een betaalprogramma wordt. Wees er dus snel bij!

Smart Driver Updater zoekt naar nieuwe stuurprogramma's van geïnstalleerde hardware.

Smart Driver Updater 3.0

Freeware

Taal Engels

Download 3,8 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Smart Driver Updater 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.