Smullen met Smulweb

Door: | 29 november 2011 14:11

Apps & Software

Alles voor het eten kun je vinden bij Smulweb: van restaurants tot een heerlijk gerecht en zelfs je boodschappenlijst kun je er maken.

Bij de recepten kun je zelf zoeken, maar ook gebruik maken van de categorieën waarin alle recepten ingedeeld zijn.

Het zoeken van een recept door de zoekterm in te voeren werkt prima, gebruik je de voorselectie van smulweb, dan ben je iets langer aan het zoeken, maar het levert soms wel verrassende resultaten op. In de app kun je via 'mijn smulweb' favorieten opslaan en deze komen overeen met wat je op de website doet. Dit is een fijne bijkomstigheid van de app.

Qua gerechten is het erg divers, alles staat erin, van gebak tot ovenschotels en amuses. De recepten zijn duidelijk weergegeven en ook de rest van de app ziet er strak uit. Restaurants uitkiezen wordt met de app echter lastiger. Aan informatie of meningen van gasten ontbreekt het, waardoor er slecht bepaald kan worden of het een leuk restaurant is. Hier schiet de app echt te kort ten opzichte van de concurrentie. Voor het zoeken van een restaurant kun je beter IENS 2.0 gebruiken.

Kortom

De app van smulweb is een goede uitbreiding op de website, met name op kookgebied. Er zijn duizenden recepten te vinden, alle gerechten zijn gerangschikt en er is ook een goede zoekfunctie in de app aangebracht. Voor het vinden van restaurants is het gebruik van een app die daarin gespecialiseerd is echter een aanrader. Hierin schiet smulweb te kort.