Snap Camera - Vrolijke gesprekken met videofilters

Door: dirk-schoofs | 19 januari 2022 07:54

How To

Arme Rod Ponton, de advocaat die in de VS per ongeluk een hoorzitting bijwoonde terwijl hij een kattenfilter aan had staan en niet wist hoe hij die moest uitschakelen. Zelf kun je veel lol hebben met videofilters. Installeer Snap Camera op je computer en communiceer desnoods als pratende banaan of groene alien tijdens videogesprekken.

Stap 1: Installatie

Het programma Snap Camera legt hilarische filters over het beeld van je webcam. De toepassing is een product van Snapchat en het is ook geen wonder dat dit dezelfde filters zijn die je ook in die app tegenkomt. De filters vervormen alleen jezelf voor de camera en laten de achtergrond ongemoeid, terwijl je via de gebruikelijke videokanalen communiceert. 

Op de downloadpagina moet je je eerst registreren. Beter gezegd, je moet een e-mailadres opgeven, maar hoeft dit niet te bevestigen. Er is trouwens een versie voor Windows 10 en macOS 10.13 of hoger. De app is gratis. Daarna download je het installatiebestand en doorloop je het installatieprogramma.

Stap 2: Instellingen

Je geeft uiteraard je webcam en microfoon toegang tot de applicatie en daarna kun je het programma verkennen en de verschillende lenzen proberen. Het aanbod is enorm, want met de tool Lens Studio kan iedereen eigen lenzen maken. 

Klik bovenaan rechts op het tandwieltje om naar de Settings te gaan. Hier kun je de webcam selecteren als dat nog niet is gebeurd. Bij sommige camera’s moet je ook nog een resolutie instellen. Je kunt sneltoetsen gebruiken om te schakelen tussen de verschillende cartoonstijlen.

Een venster bovenaan de app laat je zien hoe elk filter je uiterlijk beïnvloedt, en hoe je videofeed eruit zal zien, de volgende keer dat je online vergadering start.

Je kunt al filmpjes en foto’s maken in Snap Camera zelf.

Stap 3: Videovergaderingen

Daarna kies je een filter in de carrousel en start je Teams, Zoom, Google Hangouts of Skype. Open de instellingen van het gekozen programma en ga naar Apparaten, waar je de camera moet kiezen. 

In plaats van je normale webcam, kies je nu Snap Camera. Je zult zien dat de bewegingen van je hoofd, je mond, je ogen, je houding overgenomen worden door het alter ego op het scherm.

Als camera selecteer je Snap Camera en uiteraard kun je een achtergrondeffect gebruiken.

0 Reactie(s) op: Snap Camera - Vrolijke gesprekken met videofilters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.