Zo kun je snel afbeeldingen downloaden uit Outlook

Door: Martin Gijzemijter | 13 juni 2019 06:14

How To

Wanneer je Outlook veelvuldig gebruikt, dan weet je ongetwijfeld dat het programma standaard geen afbeeldingen downloadt die in mails zijn verwerkt. Daar is een goede reden voor, maar als je dat wilt, dan kun je het programma vertellen dat het voortaan alle afbeeldingen automatisch moet downloaden.

Beveiliging

Het lijkt eigenlijk vooral irritant dat je eerst op een statusbalk moet klikken en moet aangeven dat afbeeldingen gedownload moeten worden. De reden dat dit in Outlook moet, is jouw eigen veiligheid. Tracking pixels zijn ook afbeeldingen, die aan de verzender vertellen dat een mail is gearriveerd én geopend. Wanneer een spamrobot jou een mail stuurt en ziet dat deze geopend is, dan weet het dat dit een valide e-mailadres is. Dat wil je uiteraard voorkomen. Daarnaast zijn virussen en malware een andere reden dat Outlook liever niet wil dat iets anders dan de e-mailtekst automatisch wordt geopend. We raden dus niet aan om dit uit te schakelen, maar het kán wel.

Outlook blokkeert afbeeldingen automatisch om je te beschermen.

Inschakelen per persoon

De beveiligingsargumenten die we in het eerste punt hebben genoemd, zijn natuurlijk minder relevant als het gaat om mails van mensen die je kent. Er is dan ook een manier om alleen het downloaden van plaatjes uit te schakelen voor bekenden. Dit doe je door in Outlook te klikken op een mail van de betreffende persoon en vervolgens te rechtsklikken op het informatiebericht waarin staat dat de afbeeldingen niet automatisch worden gedownload. Klik vervolgens op Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders. Vanaf nu zullen afbeeldingen in de berichten van deze persoon altijd automatisch worden gedownload.

Je kunt het automatisch downloaden inschakelen per persoon, dat is nog redelijk veilig.

Afbeeldingen altijd downloaden

Wil je echt dat alle afbeeldingen voortaan automatisch worden gedownload, ongeacht de afzender, rechtsklik dan in het informatiebericht in elke willekeurige mail en klik vervolgens op Instellingen voor automatisch downloaden wijzigen. Je komt dan direct in het goede menu terecht, waar je het vinkje verwijdert bij de optie Afbeeldingen in e-mailberichten met HTML-opmaak en RSS-items niet automatisch downloaden. Wanneer je nu klikt op OK, zullen afbeeldingen voortaan automatisch worden gedownload.

Het is niet aan te raden, maar je kunt dus aangeven dat Outlook altijd afbeeldingen moet downloaden.

0 Reactie(s) op: Zo kun je snel afbeeldingen downloaden uit Outlook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.