Snel een taxi bestellen op je iPhone of iPad

Door: menno-van-bohemen | 22 februari 2012 13:33

Review

Het ziet er prachtig uit, al die gele taxi's in New York. Even je hand op houden en er stopt een taxi die je brengt naar waar jij maar wil. In Nederland is het een heel ander verhaal. Tenzij je naar een taxi-standplaats gaat, is het soms lastig om een taxi te vinden. Even bellen met de taxi-centrale doet wonderen. Maar nu is er ook een app, waarmee je snel een taxi kunt bestellen.

De Amsterdamse Taxi Centrale (TCA) heeft een app waarmee je een van de meer dan 40.000 taxi's door heel Europa kunt bestellen. Je geeft een beginpunt en eindpunt op en de app rekent direct uit hoe lang de rit is en wat het ritje je gaat kosten. Een taxi bestellen doe je met een druk op de knop en je kunt hierbij nog extra wensen opgeven. Wil je met meerdere mensen reizen of heb je een rolstoel? Dan kun je dit aangeven.

Het leuke aan de app is dat je de posities van de vrije taxi's op de kaart kunt zien. Duurt het nog even voordat jouw taxi er is, dan kun je gerust nog even een biertje drinken terwijl je wacht op je taxi.

De bediening van de app laat nog wat te wensen over. Sommige knoppen zijn wat klein en soms is de interface wat onoverzichtelijk.

Kortom

Met de taxi-app van Taxi Centrale Amsterdam bestel je snel een taxi in Amsterdam en andere grote Europese steden. Handig is dat je taxi's kunt zien rijden op de kaart. De interface kan nog wel wat verbeteren, maar het concept is goed.

0 Reactie(s) op: Snel een taxi bestellen op je iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.