Snel foto's bekijken met Maverick Photo Viewer

Door: Toon van Daele | 27 februari 2018 08:40

Apps & Software

Er bestaan diverse tools waarmee je een reeks foto’s kunt bekijken, maar daar zitten vaak heel wat toeters en bellen aan. Ook het Windows-standaardprogramma Foto’s is vaak nogal traag. Aan de slag met een alternatief: Maverick Photo Viewer.

Terug naar de basis

Met Maverick Photo Viewer keer je terug naar de basis. Vooral iemand die veel met het toetsenbord werkt, kan veel voordeel hebben van deze tool, omdat je alle sneltoetsen kunt personaliseren. Download Maverick Photo Viewer. Tijdens de installatie van de tool kun je aangeven welke van de 36 mogelijke bestandsformaten je aan dit programma wilt koppelen. Je kunt dit overigens altijd achteraf nog aanpassen via Options / File Associations.

Welke bestandstypen mag Maverick voor je openen?

Foto’s toevoegen

Wanneer je de tool opstart, toont de viewer je meteen een foto. Via een druk op de spatiebalk krijg je een tweede foto te zien. Daar blijft het voorlopig bij: dat zijn namelijk de twee demofoto’s van het programma. Uiteraard wil je ook andere (en vooral: meer) foto’s bekijken! Ga hiervoor naar je verkenner en rechtsklik op een willekeurige foto uit je fotomap, waarna je Kopiëren naar / Maverick Photo Viewer kiest. Nog makkelijker: versleep de foto’s gewoon naar het programmavenster. Klaar.

Een beetje omslachtig: kopiëren naar het programma om de foto’s te openen.

Extra opties

Je hebt het intussen al wel gemerkt: wanneer je de muisaanwijzer even boven een foto houdt, verschijnt onder aan het venster een knoppenbalk. Van hieruit kun je door de foto’s bladeren, de foto’s schermvullend maken, foto’s roteren en verwijderen, en gedetailleerde informatie over de getoonde foto opvragen. Als je rechtsklikt op de foto, krijg je nog veel meer mogelijkheden. Je kunt je foto’s dan onder meer (her)sorteren op basis van datum, grootte of naam, in- en uitzoomen, bewaren in een van de talrijke formaten, snelle optimalisaties doorvoeren, de foto opslaan als favicon of bureaubladachtergrond enzovoort. En wil jij alles met het toetsenbord regelen? Via Options krijg je een overzicht van alle sneltoetsen, die je zelf kunt aanpassen aan jouw wensen.

Je kunt allerlei gegevens over de foto heen laten tonen.

0 Reactie(s) op: Snel foto's bekijken met Maverick Photo Viewer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.