Snel gefrustreerd? Dan is dit niets voor jou

Door: | 02 september 2011 15:09

Apps & Software

De iPhone-titel Grimm ziet er op het eerste gezicht erg goed uit. Met zijn Victoriaanse gothic-sfeer doet de game van Robox denken aan The Misadventures of P.B. Winterbottom en aan het kaartspelletje Gloom.

Zoals de titel van deze iPhone-game al doet vermoeden, bestuur je in dit spel een kinderwagen. Nadat moeder de kinderwagen met baby en al vergeet bij het treinstation is het aan jou om de kleine te beschermen tegen de gemene Mr. Grimm en zijn uiterst dodelijke ballonnen.

Je bestuurt de kinderwagen door de iPhone te kantelen in de richting waar de wagen heen moet rollen. Met twee knoppen op het scherm kun je de wagen laten springen of abrupt laten remmen. Het is verder mogelijk om de baby te gooien zodat die hendels overhaalt of vijanden even afleidt. Daarvoor moet de wagen wel helemaal stilstaan. De besturing werkt vrijwel vlekkeloos, zonder het iPhone-gepriegel dat soms het gamen op je telefoon verpest. De knoppen zijn lekker groot en reageren dus nagenoeg altijd.

De juiste stemming

Naast de mooie zwart/wit-stijl van de personages en omgevingen zijn ook de geluidjes en muziek in Grimm erg goed. Vooral de stemmen van de druids (natuurlijk druids!) weten de juiste stemming te creëren. Het is trouwens ook maar goed dat er variatie en een hoop interessante hindernissen en vijanden in de levels zitten, want je zal sommige levels wel een paar keer over moeten doen voor je ze haalt.

Kortom

Ben je snel gefrustreerd? Koop dit spel niet, want je iPhone ligt voor je het weet in vijf stukken op de grond. Hou je van uitdagende platformgames waarin je reactievermogen en vingervlugheid op de proef worden gesteld, dan is Grimm wel een spelletje voor jou. De prijs is bescheiden genoeg om het vastlopen van Grimm voor lief te nemen.