Snel schakelen tussen Gmail-accounts? Zo doe je dat!

Door: Martin Gijzemijter | 27 september 2013 07:00

Apps & Software

In sommige gevallen kan het handig zijn om meer dan één Gmail-account te hebben. Maar telkens overschakelen daartussen is nogal gedoe. Gelukkig heeft Gmail daar zelf een handige oplossing voor.

]

Uitloggen bij Gmail, overal uitloggen

Het is niet dat we te lui zijn om telkens een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen, maar het vervelende is dat wanneer je uitlogt bij Gmail, je tegelijkertijd uitlogt bij alle andere Google diensten die je open hebt.

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor YouTube en je wilt natuurlijk niet riskeren dat je, bijvoorbeeld, per ongeluk je films uploadt via het verkeerde account. Omdat ook Google zich daar bewust van is, heeft men een manier ingebouwd om meerdere accounts aan elkaar te koppelen.

Wanneer je bij Gmail uitlogt, log je ook uit bij je andere Google-accounts.

Account koppelen

Om een account aan een ander account te koppelen in Gmail, log je in bij Gmail en klik je vervolgens op het grijze pijltje naar beneden, naast je profielfoto rechtsboven. In het menu dat uitklapt klik je vervolgens op Account toevoegen. Vervolgens krijg je een nieuwe inlogpagina te zien, alsof je bent uitgelogd (maar dat ben je dus niet). Log hier in met de gegevens van het account dat je wilt koppelen.

Je zal nu automatisch inloggen bij het nieuwe account en het zal lijken alsof je volledig bent uitgelogd bij je oorspronkelijke account. Maar dat is niet het geval. Om dit te checken klik je nu rechtsboven op het grijze pijltje naar beneden, naast je profielfoto. In het menu dat uitklapt zie je nu niet alleen meer het huidige account waarmee je bent ingelogd, maar ook het oorspronkelijke account.

Je kunt op die manier heel eenvoudig schakelen tussen de accounts door erop te klikken. Je hoeft dan ook geen login-gegevens in te voeren, omdat je technisch gezien nooit was uitgelogd. Je kunt op deze manier vele verschillende accounts aan elkaar koppelen, hetgeen je veel tijd kan besparen.

Door accounts te koppelen kun je veel efficiënter schakelen.

0 Reactie(s) op: Snel schakelen tussen Gmail-accounts? Zo doe je dat!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.