Snelle old school platformactie

© CIDimport

Snelle old school platformactie

Geplaatst: 2 september 2011 - 11:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Mede door de iPhone beginnen telefoons steeds meer op volwaardige handhelds te lijken. Zo komt Sonic the Hedgehog 4: zowel voor de thuisconsole als voor de iPhone uit. Gelukkig hebben we hier niet met een gemakzuchtige port te maken.

Behalve de menustructuur lijkt Sonic the Hedgehog 4 voor de iPhone erg veel op zijn grote broer. Het is een vervolg op het zestien jaar oude Sonic and Knuckles en laat je alle slechte Sonic-games die vanaf die tijd zijn uitgekomen vergeten. Dat betekent snelle old school platformactie in een nieuw jasje met goed level design en replay value. Om iedereen tevreden te houden, kun je in het optiemenu verschillende besturingsmogelijkheden kiezen. Zo kun je Sonic 4 besturen door je iPhone te kantelen. Dit is leuk om een keer te proberen, maar echt accuraat werkt het niet. Het fi jnst speelt Sonic nog steeds met de on screen toetsen. Deze manier werkt prettig, maar toch net even wat minder dan met een gamepad.

Geschikt voor onderweg

Verder hadden wij het probleem dat we vaak met onze handen voor de speakers zaten. Dit had SEGA kunnen voorkomen door het beeld te laten draaien, maar helaas hebben ze hier niet aan

gedacht. De bonuslevels kun je besturen door over het scherm te vegen en dit speelt zelfs net iets lekkerder dan de consoleversie.

Behalve deze vele verschillende manieren van besturen, hebben de makers ook een tweetal nieuwe levels gemaakt speciaal voor de iPhone. Dit zijn een soort van score attack levels en een zeer welkome aanvulling op de rest van het spel. Sowieso is Sonic the Hedgehog 4 erg geschikt om onderweg te spelen.

De stages zijn snel te doorlopen en alles wordt meteen bewaard, waardoor je makkelijk een leveltje tussendoor speelt. Ook lokt de score attack-modus uit om voor een high score te gaan en in de volgende patch belooft SEGA om deze ook te laten delen via Game Center.

Kortom

Grafisch is Sonic 4 erg mooi 3D en alles loopt soe-pel. Met zijn bijna zes euro is Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 nogal aan de prijzige kant voor een iPhone-game. Bedenk echter dat het hier om een volwaardige titel gaat die je 15 euro kost op PSN en Xbox LIVE Arcade. De speelduur is vrij kort, maar er is voldoende replay value om de prijs te verantwoorden tegenover Sonic-fans en 2D-platformliefhebbers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten