Snelle review over een snelle app

Door: | 31 oktober 2011 15:10

Apps & Software

Hier komt een snelle review over een snelle app: iQuick Tweet. Deze app voor iOS 5 brengt het al ietwat minimalistische Twitter terug tot het fundament.

Wat je ziet als je iQuick Tweet start, is een tekstvak en het Twitter-toetsenbord (met de @ en # naast de spatiebalk), zodat je direct kwijt kunt wat je wilt delen. Door iOS 5's Twitter-integratie werkt de app onmiddellijk. Je kunt je locatie bijvoegen en je ziet het aantal tekens dat je nog over hebt. Foto's of video's toevoegen is niet mogelijk, wat een jammerlijke weglating is. Als je vaak met een bepaalde #hashtag begint in je tweets, dan is er een optie die snel toe te voegen, maar dit is erg ver doorgevoerde drang naar snelheid.

Kortom

Hetgene dat iQuick Tweet toegevoegde waarde geeft, is het feit dat je niet hoeft te wachten op het laden van je tijdlijn en dus direct kunt typen. Aan de andere kant is het ontbreken van andere Twitter-functionaliteit een gemis en misschien zelfs onnodig. Als de app gratis zou zijn, zou ik iQuick Tweet aanraden, maar dit is beide niet het geval. Nou goed, alleen aan echte efficiëntiepuristen dan.