Snelstart: Overstappen naar Skype

Door: evi-maquoi | 18 januari 2013 15:00

How To

Microsoft heeft besloten om de instant messaging dienst Windows Live Messenger te vervangen door het onlangs overgenomen Skype. Geen nood, je kunt je contacten simpelweg meenemen. We leggen je hier stap voor stap uit hoe je te werk moet gaat.

01 Skype downloaden

Open je browser en surf naar Skype.com. Kies bovenaan in de balk voor Skype downloaden en kies in het overzicht voor Windows Live Messenger. Op deze pagina krijg je een overzicht van de mogelijkheden van de fusie van Skype en Windows Live Messenger.

Door over te stappen naar Skype kun je blijven chatten met de lijst contactpersonen die je door de jaren opgebouwd hebt. Ook groepsgesprekken en videochats blijven uiteraard mogelijk. Gebruik de knop Skype downloaden om het installatiebestand op je harde schijf te bewaren.

Open SkypeSetupFull.exe om de installatiewizard te starten. Klik op Doorgaan na het welkomstwoord en selecteer daarna Nederlands als taal. Via Meer opties kun je aangeven waar Skype geïnstalleerd moet worden. Bovendien stel je hier ook in of er al dan niet een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst mag worden. Geef je voorkeuren op en klik daarna op Akkoord – Volgende. Microsoft probeert nog even Bing als standaard zoekmachine in te stellen. Vink deze optie uit indien je het niet wenst en klik op Doorgaan. De installatieprocedure start nu.

Windows Live Messenger en Skype fusioneren. De overstap is gelukkig erg eenvoudig.

02 Microsoft-account

Je wordt na de installatie gevraagd om in te loggen met je Microsoft-account. Dit is precies hetzelfde als het Windows Live ID waarmee je toegang krijgt tot andere diensten zoals Hotmail, SkyDrive, Xbox LIVE of je Windows Phone. Voer je accountnaam en wachtwoord in en tik op Aanmelden. Je kunt ook inloggen met een ander account. Klik hiervoor door naar Aanmelden met een ander account en gebruik de logingegevens van een Facebook- of Skype-account.

Wij gaan gewoon verder met ons Windows Live ID dat we ook gebruikten om via Windows Live Messenger te communiceren. Zodra je aangemeld bent met je Microsoft-account moet je alleen nog even aangeven of je Skype al gebruikt. Kies Ik heb een Skype-account om je bestaande Skype-account samen te voegen met het Microsoft-account, zodat je op één plek toegang hebt tot alle contactpersonen.

Je wordt vervolgens gevraagd om je Skype-naam en wachtwoord in te voeren. Indien je Skype nooit eerder gebruikt hebt, klik je op Ik heb nog geen Skype-account. Nadat je de gebruiksvoorwaarden gelezen en goedgekeurd hebt, word je aangemeld.

Een Microsoft-account is gewoon weer een nieuwe benaming voor je Windows Live ID.

03 Aan de slag

Skype vraagt je bij het eerste gebruik om nog even je geluid en video te controleren en een profielafbeelding in te stellen. Klik op Doorgaan om je luidsprekers, microfoon en video te testen. Indien er meerdere mogelijkheden beschikbaar zijn, kun je zelf aangeven welke hardware je wilt gebruiken. Ga verder via Doorgaan. Gebruik nogmaals de Doorgaan-knop om je profielfoto in te stellen of kies Later toevoegen om deze stap nu over te slaan. Klik op Skype starten om het programma te gebruiken.

In de linkerkolom krijg je een overzicht van de contacten. Een groen Skype-icoontje betekent dat een contactpersoon online is, een geel icoontje staat voor afwezig. Iemand met een rood icoontje wil niet gestoord worden en een wit icoontje staat voor offline.

Dubbelklik op een contactpersoon om een conversatie te starten. In het rechterdeel van het venster kun je jouw boodschap tikken. Via Videogesprek en Bellen kun je respectievelijk videochatten of telefoneren. De knop met het plustekentje maakt het mogelijk om bestanden te versturen, je scherm te delen of personen toe te voegen aan een gesprek.

Smileys zijn ook beschikbaar in Skype. Klik op het lachend mannetje om een overzicht te krijgen.

0 Reactie(s) op: Snelstart: Overstappen naar Skype

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.