Snelstart TweetDeck

Door: Evi Maquoi | 14 december 2010 13:45

Apps & Software

Gebruikt u meerdere profielsites om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van vrienden en familieleden? Staan Twitter, Facebook, MySpace en LinkedIn altijd in verschillende tabbladen geopend? Als u uw accounts koppelt met TweetDeck blijft u automatisch up-to-date. Via een handig overzicht krijgt u statusupdates, tweets, nieuwe foto’s en videofragmenten onmiddellijk te zien. Zelf nieuwe berichten posten kan uiteraard ook.

TweetDeck installeren

Open uw browser en surf naar TweetDeck. Kies eventueel rechtsboven voor Nederlands om de taal te wijzigen. U krijgt op de homepage te zien dat het programma niet enkel voor pc, maar ook voor iPhone, iPod touch en iPad beschikbaar is. Klik op de juiste versie en vervolgens op de knop Download nu (gratis) om het installatiebestand via Adobe AIR (een vereist programma-onderdeel) te downloaden en te installeren. Vink Snelkoppelingspictogram toevoegen aan bureaublad en Toepassing starten na installatie eventueel uit. Geef een andere installatielocatie op als u dat wenst en klik daarna op Doorgaan om de toepassing te installeren. Start het programma niet automatisch na de installatie? Kies dan de TweetDeck-snelkoppeling op uw bureaublad of ga naar Start / Alle programma’s / TweetDeck. Klik in het startscherm op Sign in to TweetDeck en kies vervolgens Don’t have a TweetDeck-account. Voer uw e-mailadres en een wachtwoord en klik op Create account. U ontvangt een bevestigingsmail van uw inschrijving.

Maak snel een TweetDeck-account aan om echt aan de slag te kunnen.

Accounts koppelen

Wanneer u TweetDeck voor het eerst opstart, krijgt u de vraag om uw account te koppelen aan Twitter, Facebook of MySpace. Klik bijvoorbeeld op de knop Add Twitter om TweetDeck aan uw Twitter-account te linken. Voer uw accountnaam en wachtwoord in en klik op Submit. U krijgt nu het hoofdscherm van TweetDeck te zien met de meest recente tweets van vrienden, netjes geordend in een kolom. Om nog een andere profielsite toe te voegen, klikt u rechts bovenaan op de knop met het plusteken en mannetje. In het dialoogvenster kiest u Add new account. TweetDeck ondersteunt Twitter, Facebook, Buzz, LinkedIn, MySpace en Foursquare. Klik op de knop naar keuze, bijvoorbeeld LinkedIn, en geef vervolgens toegang tot samenwerking met TweetDeck. Doorgaans gebeurt dit met behulp van uw account en wachtwoord. Herhaal deze optie zo vaak als nodig is, tot u alle gewenste profielsites aan TweetDeck hebt gekoppeld. In uw Account List kunt u een van de gekoppelde diensten als standaard selecteren met de knop Set as default.

Het koppelen van profielsites is erg eenvoudig.

Werken met TweetDeck

TweetDeck sorteert statusupdates en tweets in kolommen. U kunt de inhoud en volgorde van deze kolommen zelf instellen. Kolommen van plaats verwisselen kan met de knoppen met pijltjes onderaan in de kolom. Met de knop met de prullenmand verwijdert u gelezen updates uit het overzicht en met de knop met het wolkje ziet u uitsluitend populaire updates. Kolommen toevoegen kan door op de grijze knop met het plustekentje te klikken. Kies bij Using account de profielsite waarvoor u een extra kolom wilt aanmaken en specificeer vervolgens. Zo kunt u voor Twitter bepaalde hashtags invoeren en voor uw Facebook-account aparte kolommen maken voor prikbordberichten, foto’s, video’s enzovoorts. Wilt u zelf een nieuwe status of tweet publiceren? Klik bovenaan op de gele knop met het vierkantje en potlood om een nieuw bericht te maken. Vink aan op welke gekoppelde profielsites uw boodschap moet komen en voer vervolgens de tekst in. Url’s worden automatisch verkort via bit.ly en afbeeldingen krijgen een yfrog-link.

U kunt zo veel kolommen aanmaken als u zelf wenst.

0 Reactie(s) op: Snelstart TweetDeck

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.