Sociale contacten beheer je beter met Tinyblu

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 oktober 2014 14:00

Apps & Software

We hebben maar een druk leven tegenwoordig, en ook al volgen we elkaar massaal op Facebook en Twitter, het is eenvoudig om elkaar uit het oog te verliezen als het gaat om sociale activiteiten in het 'echte' leven. Maar niet als het aan Tinyblu ligt.

Tinyblu is een dienst die je helpt om je sociale contacten beter te beheren. Als we sociale contacten zeggen, denken we tegenwoordig al snel aan contacten op Facebook Twitter en andere sociale netwerken. Maar dat is misschien precies wat er mis is met de wereld. Want sociale contacten draaien uiteraard om de mensen zelf, niet om hun versie in de digitale wereld.

Tinyblu probeert je weer in contact te brengen met de mensen om je heen, door aan te geven wie zich wellicht genegeerd of verwaarloosd voelt door je. Daar moet je uiteraard wel eerst even wat werk voor doen.

Met Tinyblu houd je je sociale contacten in de gaten.

De dienst werkt heel eenvoudig. Nadat je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd, maak je een 'lifeline' aan voor een vriend, familielid, collega noem maar op, en zet je deze in een groep (familie, collega's, vrienden, enzovoort). Vervolgens geef je aan hoe 'high maintenance' deze persoon is. Bijvoorbeeld, wanneer je weet dat die ene goede vriend na een week zonder contact al in de stress schiet, dan stel je deze vriend in op 7 dagen. Dit kun je voor iedere persoon afzonderlijk doen.

Vervolgens geef je aan wanneer je iets met deze persoon gedaan hebt. Zodra je dat doet, verandert zijn/haar status in groen (blij!). Des te meer tijd zonder updates er verstrijkt, des te 'ongelukkiger' de persoon in kwestie zal worden. Als het pictogram voor de persoon in kwestie rood is, krijg je een notificatie per e-mail dat het tijd is om iets met hem/haar te gaan doen.

Toegegeven, het zou praktischer zijn als dit gewoon in Facebook verwerkt zou zijn, want je moet er een aparte site voor openen. Maar het is wel een fijne dienst als je iemand bent die veel contacten heeft en deze graag allemaal wilt onderhouden.

Zolang een contactpersoon 'groen' is, is deze tevreden. Rood? Snel afspreken.

0 Reactie(s) op: Sociale contacten beheer je beter met Tinyblu

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.