Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Sociale media accounts verwijderen

Door: Evi Maquoi | 05 juli 2012 12:34

None
Apps & Software

De ene computergebruiker wordt al nerveus als hij zijn Facebook-profiel een half uur lang niet heeft kunnen raadplegen, terwijl de andere er nagenoeg niets mee doet. Hebt u ooit een account aangemaakt en is het al een eeuwigheid geleden dat u zich voor het laatst hebt aangemeld? Dan kunt u uw account wellicht beter verwijderen. We leggen u uit hoe u te werk gaat bij Facebook, Twitter en LinkedIn.

1. Facebook verwijderen

Ga naar Facebook.com, voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden. Via Je wachtwoord vergeten achterhaalt u een vergeten wachtwoord. Eenmaal aangemeld, komt u terecht op het Nieuwsoverzicht. Klik bovenaan in de rechterhoek op het kleine driehoekje naast Startpagina om een menu uit te klappen. Kies Accountinstellingen. Helemaal onderaan, onder Algemene accountinstellingen, kunt u Een kopie downloaden van uw Facebook-gegevens. Zo hebt u toch nog een kopie van oude berichten en foto's. Gebruik twee keer de knop Begin mijn archief. Zodra uw archief kan worden gedownload, ontvangt u een e-mail. Ondertussen keert u terug naar de Accountinstellingen. Kies in de linkerkolom voor Beveiliging. Helemaal onderaan in beeld ziet u nu Je account deactiveren. Facebook probeert u te overtuigen om te blijven. Kies Bevestigen om uw account op non-actief te zetten. Om uw account helemaal te verwijderen, surft u naar Facebook.com en kiest u Mijn account verwijderen.

U kunt een archief van uw Facebook-berichten en -foto's laten samenstellen.

2. Twitter

Geen zin meer om te tweeten? Ook uw Twitter-account kunt u eenvoudig stopzetten. Wilt u een reservekopie van de oude Twitter-berichten? Surf dan eerst naar Tweetake.com en klik vervolgens op de blauwe Click here to sign in safely via Twitter-knop. Druk op de knop Inloggen om de app toegang te geven tot uw account. Vervolgens kunt u aangeven van welke items u graag een reservekopie wenst. U hebt de keuze uit Followers, Favorites, Direct Messages, Friends, Your Tweets en Everything. Klik vervolgens op Get 'em! en enkele ogenblikken later kunt u een csv-bestand downloaden dat u met Excel kunt openen. Let wel, het aantal tweets dat u kunt bewaren is gelimiteerd tot 3200. Klaar om uw Twitter-account te verwijderen? Surf naar Twitter.com en meld u aan met uw gebruikersnaam of e-mailadres en bijpassend wachtwoord. Klik rechtsboven op de knop met het silhouet om een menu uit te klappen. Kies Instellingen, scrol helemaal naar beneden en druk op Mijn account deactiveren / @uwgebruikersnaam deactiveren.

Via Tweetake kunt u desgewenst een back-up maken in csv-formaat.

3. LinkedIn

Om tot slot ook uw LinkedIn-profiel te sluiten, surft u naar Linkedin.com en voert u bovenin de balk uw e-mailadres en wachtwoord in. Klik op Aanmelden. De contactgegevens van de mensen in uw netwerk kunt u gelukkig eenvoudig exporteren met LinkedIn. Kies hiervoor Contacten en scrol vervolgens naar beneden. Klik op Connecties exporteren om een back-up te maken. U hebt de keuze uit verschillende bestandsformaten voor onder andere Microsoft Outlook, Outlook Express, Yahoo! E-mail, Mac OS X-adresboek en vCard. Maak uw keuze en kies Exporteren. U hoeft nu enkel nog een zogenaamde 'captcha-code' over te typen. Enkele ogenblikken later kunt u het adresboekbestand downloaden. Om uw LinkedIn-account vervolgens stop te zetten, klikt u rechtsboven op uw naam en vervolgens op Instellingen. Kies onderaan in de linkerkolom voor Account en klik vervolgens op Uw account sluiten. Geef eventueel nog aan waarom u uw account wenst te sluiten en bevestig uw keuze met Doorgaan.

Nadat u uw contacten hebt geëxporteerd, kunt u uw account afsluiten.

0 Reacties op: Sociale media accounts verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.