Sociale media accounts verwijderen

Door: Evi Maquoi | 05 juli 2012 12:34

Apps & Software

De ene computergebruiker wordt al nerveus als hij zijn Facebook-profiel een half uur lang niet heeft kunnen raadplegen, terwijl de andere er nagenoeg niets mee doet. Hebt u ooit een account aangemaakt en is het al een eeuwigheid geleden dat u zich voor het laatst hebt aangemeld? Dan kunt u uw account wellicht beter verwijderen. We leggen u uit hoe u te werk gaat bij Facebook, Twitter en LinkedIn.

1. Facebook verwijderen

Ga naar Facebook.com, voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden. Via Je wachtwoord vergeten achterhaalt u een vergeten wachtwoord. Eenmaal aangemeld, komt u terecht op het Nieuwsoverzicht. Klik bovenaan in de rechterhoek op het kleine driehoekje naast Startpagina om een menu uit te klappen. Kies Accountinstellingen. Helemaal onderaan, onder Algemene accountinstellingen, kunt u Een kopie downloaden van uw Facebook-gegevens. Zo hebt u toch nog een kopie van oude berichten en foto's. Gebruik twee keer de knop Begin mijn archief. Zodra uw archief kan worden gedownload, ontvangt u een e-mail. Ondertussen keert u terug naar de Accountinstellingen. Kies in de linkerkolom voor Beveiliging. Helemaal onderaan in beeld ziet u nu Je account deactiveren. Facebook probeert u te overtuigen om te blijven. Kies Bevestigen om uw account op non-actief te zetten. Om uw account helemaal te verwijderen, surft u naar Facebook.com en kiest u Mijn account verwijderen.

U kunt een archief van uw Facebook-berichten en -foto's laten samenstellen.

2. Twitter

Geen zin meer om te tweeten? Ook uw Twitter-account kunt u eenvoudig stopzetten. Wilt u een reservekopie van de oude Twitter-berichten? Surf dan eerst naar Tweetake.com en klik vervolgens op de blauwe Click here to sign in safely via Twitter-knop. Druk op de knop Inloggen om de app toegang te geven tot uw account. Vervolgens kunt u aangeven van welke items u graag een reservekopie wenst. U hebt de keuze uit Followers, Favorites, Direct Messages, Friends, Your Tweets en Everything. Klik vervolgens op Get 'em! en enkele ogenblikken later kunt u een csv-bestand downloaden dat u met Excel kunt openen. Let wel, het aantal tweets dat u kunt bewaren is gelimiteerd tot 3200. Klaar om uw Twitter-account te verwijderen? Surf naar Twitter.com en meld u aan met uw gebruikersnaam of e-mailadres en bijpassend wachtwoord. Klik rechtsboven op de knop met het silhouet om een menu uit te klappen. Kies Instellingen, scrol helemaal naar beneden en druk op Mijn account deactiveren / @uwgebruikersnaam deactiveren.

Via Tweetake kunt u desgewenst een back-up maken in csv-formaat.

3. LinkedIn

Om tot slot ook uw LinkedIn-profiel te sluiten, surft u naar Linkedin.com en voert u bovenin de balk uw e-mailadres en wachtwoord in. Klik op Aanmelden. De contactgegevens van de mensen in uw netwerk kunt u gelukkig eenvoudig exporteren met LinkedIn. Kies hiervoor Contacten en scrol vervolgens naar beneden. Klik op Connecties exporteren om een back-up te maken. U hebt de keuze uit verschillende bestandsformaten voor onder andere Microsoft Outlook, Outlook Express, Yahoo! E-mail, Mac OS X-adresboek en vCard. Maak uw keuze en kies Exporteren. U hoeft nu enkel nog een zogenaamde 'captcha-code' over te typen. Enkele ogenblikken later kunt u het adresboekbestand downloaden. Om uw LinkedIn-account vervolgens stop te zetten, klikt u rechtsboven op uw naam en vervolgens op Instellingen. Kies onderaan in de linkerkolom voor Account en klik vervolgens op Uw account sluiten. Geef eventueel nog aan waarom u uw account wenst te sluiten en bevestig uw keuze met Doorgaan.

Nadat u uw contacten hebt geëxporteerd, kunt u uw account afsluiten.

0 Reactie(s) op: Sociale media accounts verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.