Sociale verhalen bundelen en creëren

Door: menno-van-bohemen | 06 maart 2012 10:17

Review

Het mooie van social media is dat je zelf kunt bepalen wat je volgt. De een luistert graag naar de frustraties en aandachttrekkerij van hun 500 facebook-vrienden, terwijl de ander bijvoorbeeld het laatste nieuws volgt op Twitter. Iedereen die actief is op een social netwerk, en wie is dat niet vandaag de dag, zal het beamen; grote sociale netwerken als Facebook en Twitter zijn enorm veelzijdig.

Soms zie je bepaalde onderwerpen die populair zijn op veel verschillende sociale netwerken. Of het nu over de Elfstedentocht gaat of de nieuwste uitzending van Wie is de mol?, iedereen praat erover. In zo'n geval kan het leuk zijn om hoogtepunten van meerdere sociale netwerken te koppelen, zodat er een mooi verhaal ontstaat. Dankzij Storify maak je eenvoudig een verhaal, gebruikmakend van tweets, wallposts, foto's, video's en websites.

In feite is Storify niets anders dan een simpele tekstverwerker, waarin je gemakkelijk tweets, wallposts, foto's en video's toe kunt voegen. Een verslag van een sportevenement, kamp of symposium wordt zo net even wat leuker dan een statisch verhaal. Uiteraard kun je verhalen delen via de website en zo kun je ook verhalen van anderen lezen.

Kortom

Storify is een leuke app om verhalen en verslagen te maken, gebruikmakend van tweets, foto's en video's van je sociale netwerken. De mogelijkheden om de tekst aan te passen zijn wat karig, en om verhalen van andere te bekijken moet je naar de website.

0 Reactie(s) op: Sociale verhalen bundelen en creëren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.