SocialFolders 2.2.1

Door: onno-karman | 09 oktober 2012 16:00

Review

Het programma SocialFolders voegt een 'offline map' toe aan uw Windows Verkenner. Deze map kunt u koppelen aan sociale netwerken als Facebook en Twitter en cloudopslagdiensten als Dropbox, waarbij alles op één enkele plek op uw pc terechtkomt, zodat u ze ook offline nog kunt benaderen.

Na de installatie dient u een account aan te maken. U wordt doorverwezen naar de website van SocialFolders, waar u de koppelingen met de gewenste netwerken en clouddiensten kunt maken.

Met een gratis account kunt u overigens maar drie netwerken koppelen. Ook kunt u per maand in totaal 2000 documenten (foto's, bijvoorbeeld) downloaden. Wilt u meer, dan hebt u een Premium-account nodig van ca. 10 dollar per jaar.

Koppelen

Als de koppeling tot stand is gebracht, klikt u op de grote groene knop (bijvoorbeeld Download all my photos) om de bestanden van het netwerk of de clouddienst te downloaden. Op de achtergrond gaat SocialFolders aan het werk.

Klik met uw rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak om de voortgang te zien. Als alle bestanden gedownload zijn, krijgt u een melding te zien boven het systeemvak.

U kunt koppelingen maken met twaalf diensten, waaronder Facebook, Dropbox, Google Docs en Flickr.

Wanneer u nieuwe bestanden toevoegt aan bijvoorbeeld Google Docs, dan zullen deze voortaan automatisch in de gelijknamige map op uw computer terechtkomen. Andersom werkt het trouwens ook: voegt u op uw pc bestanden of mappen toe, dan zullen deze ook online verschijnen. Met SocialFolders hebt u dus offline toegang tot uw foto's en andere bestanden die in de cloud staan. Alles staat netjes bij elkaar in een speciale map.

SocialFolders 2.2.1

Freeware

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7

Oordeel 4/5

Pluspunten

Offline toegang tot bijvoorbeeld Facebook-foto's

Automatische twee­richting-synchronisatie

Overzichtelijk

Minpunten

Gratis account beperkt

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: SocialFolders 2.2.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.