Software Informer 1.0 bèta build 576

Door: Maikel Dijkhuizen | 15 september 2010 11:10

Apps & Software

Hebt u veel software op uw computer staan en vindt u het vervelend om te controleren of er nieuwe versies beschikbaar zijn? Besteed deze klus dan uit aan Software Informer! Met dit programma zorgt u er gemakkelijk voor dat uw systeem weer helemaal up-to-date is.

Het is belangrijk dat u beschikt over recente versies van programma’s, zodat u de volledige mogelijkheden ervan kunt benutten. Softwareontwikkelaars brengen regelmatig nieuwe updates uit. Bij sommige tools ontvangt u hiervan automatisch een melding. Het komt echter ook vaak genoeg voor dat u het zelf periodiek moet controleren op de website van de fabrikant. Als u dat op regelmatige basis doet, dan kost dat natuurlijk veel tijd. Software Informer brengt alle programma’s op uw computer in kaart en controleert aan de hand van een gigantische database of het noodzakelijk is om een en ander te verversen. In de database zijn ruim 2,5 miljoen versies van 1,7 miljoen programma’s opgenomen.

Dankzij Software Informer achterhaalt u razendsnel van welke programma’s er nieuwe updates beschikbaar zijn.

Software Informer is een klein tooltje dat u op de computer installeert. In de wizard, krijgt u het verzoek om tevens de freeware Registry Reviver te gebruiken. Het is echter zeer de vraag of een dergelijke registercleaner enigszins nut heeft, waardoor u er verstandig aan doet om deze optie te negeren. Zodra u de software opstart, toont het een lijstje van alle geïnstalleerde programma’s op uw systeem. Op uw verzoek wordt de database geraadpleegd of er nieuwe versies beschikbaar zijn. U wordt naar een webpagina geloodst om de resultaten te bekijken. De freeware deed op onze testmachine negen suggesties. U ziet nauwkeurig het meest recente versienummer en hoe lang geleden deze is uitgebracht. Zelfs van het relatief onbekende SumatraPDF werd er een nieuwe update gedetecteerd. Helaas is er geen directe downloadlink aanwezig, maar desgewenst navigeert u wel rechtstreeks naar de productpagina waar u het bestand alsnog downloadt.

Software Informer lijkt niet te kijken naar de taal van een programma. Als het programma aangeeft dat er een nieuw versienummer van een bepaald programma beschikbaar is, dan blijft het zaak om als gebruiker zelf te controleren of die update ook beschikbaar is in de door u gewenste taal. Anders zou het kunnen gebeuren dat u een update installeert die uitsluitend nog in het Engels beschikbaar is, terwijl u misschien liever de Nederlandstalige versie gebruikt.

Een nuttige mogelijkheid is dat het programma periodiek zoekt naar nieuwe updates, waarvan u automatisch een melding ontvangt. U laat eventueel bètaversies buiten beschouwing. Er hangt een community aan Software Informer vast, waarin u commentaar, waarderingen en vragen van andere gebruikers leest. U kunt zelf ook een profiel aanmaken en een reactie achterlaten, maar erg zinvol is deze sociale netwerkfunctie niet.

Software Informer 1.0 bèta build 576

Freeware

Taal Engels

Download 0,97 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Informer Technologies Inc.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Snel nieuwe updates van programma’s achterhalen

Eenvoudig te gebruiken

Minpunten

Suggestie om Registry Reviver te installeren

Geen rechtstreekse downloadlink

Sociale netwerkfunctie heeft geen toegevoegde waarde

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Software Informer 1.0 bèta build 576

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.