Software verwijderen met IOBIT Uninstaller 6

Door: robbin-ooijevaar | 05 december 2016 14:39

How To

De hulp die je krijgt van Windows om een programma te verwijderen, is zeer beperkt. In Windows 10 wordt het allemaal nog verwarrender omdat er drie plekken zijn waar je programma’s en apps kunt de-installeren. IOBIT Uninstaller is onlangs in een nieuw jasje gestoken en biedt uitstekend gereedschap om programma’s, apps en browser-uitbreidingen te verwijderen.

Stap 1: Resten

Veel programma’s zijn slordig als het gaat om de-installeren. Er blijven resten achter in de vorm van programmabestanden, tijdelijke bestanden, werkbestanden, register-instellingen en meer. Dankzij IOBIT Uninstaller behoort dit tot de verleden tijd. Nadat een de-installatieprocedure is afgerond, voert IOBIT Uninstaller een controle uit op resten. Ten tijde van schrijven was IOBIT Uninstaller 6 alleen nog beschikbaar als bèta en hier te vinden. De definitieve versie zal te vinden zijn op www.iobit.com. IOBIT Uninstaller is gratis, maar er wordt (als je even niet oplet) gebundelde software geïnstalleerd. Dit kun je voorkomen door tijdens de installatie (en toekomstige updates) alert te zijn. Controleer de aangevinkte onderdelen en verwijder wat je niet wilt installeren. Lees ook: WinAero Tweaker - Handsfree Windows tweaken.

IOBIT Uninstaller 6 biedt een centraal overzicht om apps, programma’s en browseruitbreidingen veilig te de-installeren.

Stap 2: Goed overzicht

Links in beeld kun je snel aangeven wat je wilt verwijderen. Onder Programs vind je alle programma’s. Deze categorie is onderverdeeld in onder andere Recently installed (onlangs geïnstalleerd) en Large programs (grote programma’s). Je kunt per programma een de-installatieopdracht geven. Het is nog handiger om alles wat je wilt verwijderen te voorzien van een vinkje. Gebruik vervolgens de knop Uninstall om IOBIT Uninstaller aan het werk te zetten. Programma’s worden op de standaard manier verwijderd waarna de ‘naverbrander’ de restjes opspoort en verwijdert.

Na een de-installatieprocedure haalt IOBIT Uninstaller 6 de bezem door achtergebleven resten.

Stap 3: Toolbars en Windows 10-apps

Een handige functie van IOBIT Uninstaller vind je achter Toolbars and plugins. Hier zie je alle aanwezige browseruitbreidingen. Je kunt eventueel filteren op Chrome, Firefox of een andere browser. Het centraal verwijderen van uitbreidingen is prettig omdat je je anders een ongeluk zoekt in je browserinstellingen. Elke browser heeft het beheer van uitbreidingen op een ander plekje verstopt.

Iedereen met Windows 10 heeft standaard allerlei apps geïnstalleerd of misschien heb je weleens iets handmatig uitgeprobeerd via de Store. Deze apps vind je terug onder Windows Apps en kun je ook vanaf deze locatie verwijderen.

Het kost IOBIT Uninstaller 6 geen moeite om Windows 10-apps snel voor je te verwijderen.

0 Reactie(s) op: Software verwijderen met IOBIT Uninstaller 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.