Softwaregids: 5 onmisbare mediaprogramma's

© PXimport

Softwaregids: 5 onmisbare mediaprogramma's

Geplaatst: 9 december 2013 - 13:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Redactie ID.nl

Op ComputerTotaal.nl bespreken we zoveel software, dat je al die handige hulpjes misschien niet allemaal meer kunt bijhouden. We bespreken hier de beste programma's en applicaties voor je computer. Deze keer: vijf programma's die je mediagebruik naar een nieuw niveau tillen.

Tip 01: Netflix

Netflix is nieuw in Nederland. Voor 7,99 euro per maand kun je op twee toestellen tegelijk (pc, smartphone, tablet, spelcomputer, smart-tv) een film of serie kijken in HD met vaak ook 5.1 surround-sound. Een abonnement sluit je af via de website van Netflix. Om de video's te kunnen bekijken, heb je Microsoft Silverlight nodig.

Netflix heeft ook een speciale app voor Windows 8. Deze vind je hier. De app voor je smartphone, tablet, smart-tv en spelcomputer ziet er steeds net iets anders uit, en ook het aanbod lijkt in sommige gevallen te verschillen. Toch heeft Netflix uitstekende videosoftware gebouwd, waarin navigeren kinderspel is.

 

© PXimport

Tip 01 Met Netflix kijk je overal en met meerdere toestellen tegelijk films.

Tip 02: Spotify

Spotify is inmiddels al zo ingeburgerd, dat we weinig hoeven te vertellen over deze muziekdienst. Toch mag het programma niet ontbreken in deze lijst, gewoon omdat het subliem werkt. Nieuw is de Discovery-pagina, waarin je op basis van eerder beluisterde en beoordeelde muziek nieuwe artiesten en liedjes aangeboden krijgt.

Ook kun je tegenwoordig online muziek luisteren, waarvoor je niet eens iets hoeft te installeren. Je logt in met je Facebook-account of e-mailadres, waarna je een browserversie van Spotify hebt. Surf naar de website van Spotify en meld je daar aan. Ook de app voor tablets is onder handen genomen en werkt nu in landschapsmodus. Spotify is gratis, maar heeft ook reclamevrije abonnementen die oplopen tot 9,99 euro per maand.

 

© PXimport

Tip 02 Spotify is onmisbaar als je van muziek houdt.

Tip 03: Audacity

Wil je muziek opnemen, kunnen bewerken en daarna in een eigen gekozen formaat opslaan en kunnen delen? Dan ben je bij Audacity aan het juiste adres. Het is gratis te downloaden via deze link en werkt onder Windows 2000, XP, Vista, 7 en 8.

Het programma kent ongekende mogelijkheden op bewerkingsgebied. Zo kun je een liedje laten in- en uitfaden, vertragen en versnellen en is er zelfs een karaokeversie van te maken waarbij de zang zo goed mogelijk wordt weggehaald. Audacity is absoluut een onmisbaar programma op elke computer.

 

© PXimport

Tip 03 Audacity is hét opneem- en bewerkingsprogramma voor geluid.

Tip 04: Plex

Het idee van de gratis mediaserver Plex is dat alle muziek, video's en foto's via een centraal punt (bijvoorbeeld je computer) gedeeld worden door het lokale netwerk. Je mediaspeler in de woonkamer, spelcomputer of tablet weet zo alle bestanden af te spelen, zonder dat de media daadwerkelijk op het apparaat aanwezig zijn.

Daarnaast werkt het samen met enkele NAS-systemen en smart-tv's. Surf naar de website van Plex en klik op Downloads / Desktop om de software voor Windows, OS X of Linux te downloaden. Omdat Plex in werking vrij intensief gebruik maakt van de processor en het werkgeheugen, is een vlotte computer essentieel.

 

© PXimport

Tip 04 Met Plex is het delen van multimedia kinderlijk eenvoudig.

Tip 05: TuneIn Radio

TuneIn Radio is al tijden een goede app voor op je smartphone. Eindelijk is er dan nu ook een versie voor op je computer, als je Windows 8 hebt. Zoek de applicatie op in de Windows Store of surf naar de website en installeer de app. Vervolgens kun je bijna alle radiostations van de wereld beluisteren.

Ook alle Nederlandse stations staan erbij. Het mooie is dat de app op de achtergrond blijft doorspelen, dus je kunt gewoon blijven werken in de desktopomgeving van Windows 8 zonder dat de muziek stopt met spelen.

 

© PXimport

Tip 05 Radio uit Zimbabwe of China luisteren? Met TuneIn Radio kan het.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten