Softwaregids: Alles op orde met deze 5 programma's

Door: mark-swarts | 13 december 2013 11:28

Apps & Software

Sommige diensten kunnen niet helemaal naar je zin zijn. Outlook werkt niet of je digitale agenda is een zooitje. Dat kan ten koste gaan van je productiviteit. Niet de bedoeling! Met deze vijf programma's krijg je alles weer op orde.

Tip 01: Thunderbird

Gmail en Outlook zijn veelgebruikte maildiensten, maar ondanks alle mogelijkheden blijft het soms een onoverzichtelijk geheel. Thunderbird, van de makers van de Firefox (Mozilla), is een gratis te gebruiken en bijzonder uitgebreid mail- en rss-managementsysteem.

Qua vormgeving en gebruik werkt het precies zoals Microsoft Outlook, dus als je dat gewend bent, is een overstap naar Thunderbird niet zo groot. Thunderbird bestaat ook als draagbare editie. Je hoeft de software dan niet te installeren, waardoor je het altijd kunt meenemen op een usb-stick of kunt bewaren op een clouddienst als Dropbox. Thunderbird is te downloaden via Modzilla.org.

Tip 01 Thunderbird is ideaal als je snel en gemakkelijk e-mails wil beantwoorden.

Tip 02: Wunderlist

Met Wunderlist kun je op een grafisch schitterende manier je agendapunten ordenen, taken noteren en eenvoudig herinneringen krijgen via de pc, smartphone en tablet. Maar het kan meer. Je kunt namelijk ook eenvoudig met vrienden en collega's samenwerken. Zo gaat het delen van notities razendsnel.

Met een speciale notificatie- en actiebalk krijg je automatisch updates van aangepaste taken of berichten van andere gebruikers. Het geheel is te beveiligingen met een wachtwoord. Wunderlist is verkrijgbaar voor Windows en Mac OS X, iOS en Android en als speciale add-on voor de browser.

Tip 02 Wunderlist geeft op een bijzondere manier duidelijkheid aan je takenpakket.

Tip 03: Evernote

Evernote is genieten voor iemand die alles wil onthouden en ordenen. Het programma is misschien bekender voor gebruik op een smartphone, maar de Windows-versie is ideaal voor elke situatie. Alle informatie die je opslaat, zoals (delen van) websites, foto's, en screenshots worden automatisch gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je Evernote geïnstalleerd hebt. De zoekmachine werkt uitstekend, en notities zijn in luttele seconden gevonden.

Op de website van Evernote vind je informatie over de gratis mogelijkheden en de zakelijke abonnementsvormen. Evernote is verkrijgbaar als klassieke software voor Windows, maar heeft ook een gratis touch-editie, speciaal voor Windows 8 laptops en tablets.

Tip 03 Evernote geeft duidelijkheid in je drukke leven.

Tip 04: Sidebar Dictionary

Eén van de beste vernieuwingen in Windows 8 is het kunnen vastpinnen van een scherm op een derde van het scherm. Werk je veel met buitenlandse documenten en websites, dan kan Sidebar Dictionary je misschien van dienst zijn. Dit programma maakt handig gebruik van de eerder genoemde Windows 8-functies. Kopieer een woord en plak het in de zijbalk, waarna de definitie ervan verschijnt.

Ook is het woord naar andere talen te vertalen. De Sidebar Dictionary is gratis, maar voor ongeveer twee euro haal je de Pro-versie in huis. Het verschil is dat de gratis editie advertenties weergeeft en altijd een internetverbinding moet hebben om woorden op te zoeken. De Pro-versie werkt ook offline. Je vindt het programma in de Windows Store.

Tip 04 Met Sidebar Dictionary heb je standaard een vertaler en woordenboek in beeld.

Tip 05: Skitch

Skitch is al jaren een begrip op het gebied van screenshots maken, bewerken en delen met vrienden en collega's. Het is dan ook niet gek dat notitiesupermacht Evernote de dienst heeft gekocht en die nu aanbiedt onder de naam Evernote Skitch. Met het programma maak je eenvoudig screenshots van een venster, website of document. Vervolgens is de afbeelding op te maken met onder meer pijlen en tekstwolkjes en is het te delen met anderen.

Door de overname van Evernote werkt het ook nauw samen met de notitiesoftware Evernote en zodoende is het een handig hulpje om zaken duidelijk te maken voor jezelf en anderen. Skitch is verkrijgbaar voor Windows, Mac OS X en in een speciale touch-editie voor Windows 8.

Tip 05 Met Skitch kun je screenshots maken, bewerken en delen.

0 Reactie(s) op: Softwaregids: Alles op orde met deze 5 programma's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.