Softwaregids: 5 slimme productiviteitsprogramma's

Door: mark-swarts | 24 december 2013 10:30

Apps & Software

Is je monitor toe aan vervanging? Hoe kun je bestanden op hogere snelheid kopiëren? En hoe beveilig je je wifi-verbinding? 5 programma's die op deze (en andere) vragen antwoord geven.

Tip 01: Winsplit Revolution

Heb je een grote monitor, of gebruik je meerdere beeldschermen naast elkaar? Met het programma Winsplit Revolution plaats je eenvoudig meerdere vensters op een georganiseerde manier in beeld, zonder met de muis de hoekjes te moeten verstellen. Plaats bijvoorbeeld zes vensters als vierkantjes in beeld, waarvan twee langwerpig aan de zijkanten. Zo zijn documenten en internetpagina's beter leesbaar en kun je ondertussen aan een document werken.

Het programma kan automatisch opstarten en updaten, heeft een aantal nog in te stellen hotkeys en heeft diverse layout-mogelijkheden voor uw beeldscherm. Download de software hier.

Tip 01 Met Winsplit Revolution kun je eenvoudig meerdere vensters op een georganiseerde manier naast elkaar zetten.

Tip 02: IsMyLcdOK

Is je monitor toe aan vervanging? Heb je last van dode pixels op het scherm, of is het gewoon een vuiltje? Met de kleine en gratis tool IsMyLcdOK kom je er gelijk achter. Door op de verschillende toetsen te drukken krijg je diverse kleurpatronen, en er zijn enkele grafische testen uit te voeren. Het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden.

Pak het zip-bestand uit en start het .exe-bestand. Op de website moet je eerst even zoeken naar het bestand. Klik eerst in de lijst op de homepage op IsMyLcdOk 2.34 (of nieuwer versienummer). Vervolgens kom je op de informatiepagina. Klik nu helemaal onder aan de pagina op het linkje Download (26 KB) en kies het eerste zip-bestand, of de x64-versie als je een 64bit-besturingssysteem hebt. Start daarna de test.

Tip 02 Heb je dode pixels in je monitor? Dit programmaatje zoekt het uit.

Tip 03: Teracopy

Het kopiëren van gegevens werkt in Windows 8 niet altijd even goed, vooral wanneer het niet lukt vanwege dubbele gegevens of andere fouten. Dan krijg je een melding te zien, waar je op moet reageren, waarna het proces weer verder gaat. Want hoewel Windows 8 in een mooie grafiek laat zien waar de pieken en dalen in het proces zitten, heb je weinig invloed op het geheel.

Teracopy lost al deze frustraties op. Het kopieert bestanden op de hoogste snelheid die Windows aan kan, laat je het proces pauzeren en herstarten en slaat foute bestanden automatisch over. Pas aan het einde van de sessie krijg je de vraag wat je met deze gegevens wil doen. Teracopy is een essentiële toevoeging en goede vervanger van het standaard kopieersysteem.

Tip 03 Weg met de frustraties bij het kopiëren van bestanden: Teracopy is extreem goed.

Tip 04: Unlocker

Soms kom je software tegen waarvan je denkt: waarom heeft Windows een dergelijke functie niet standaard ingebouwd? Unlocker is daarvan het ultieme voorbeeld. Hoe vaak heb je niet gehad dat een bestand niet verwijderd kan worden, omdat het ergens anders gebruikt wordt? Vervolgens sta je voor een raadsel, want welk programma heeft dat bestand dan in zijn tijdelijke bezit? Als je Unlocker hebt geïnstalleerd, verschijnt de functieknop als je met de rechtermuisknop op een vastgelopen bestand klikt.

In een overzichtsvenster zie je waar het bestand geblokkeerd is. Door erop te klikken en te kiezen voor Unlock wordt de koppeling ongedaan gemaakt en kun je het bestand verwijderen of kopiëren.

Tip 04 Unlocker is een must-have voor iedere Windowsgebruiker.

Tip 05: WiFi Guard

Als je in een drukke buurt woont, wil je er zeker van zijn dat je netwerkverbinding optimaal beveiligd is. Met WiFi Guard haal je een gratis programma in huis, dat alle ongewenste verbindingen tegenhoudt en je attendeert op opvallende gebeurtenissen. Mocht iemand je wachtwoord kraken, of met het echte wachtwoord een computer aansluiten op je draadloze netwerk, dan weet WiFi Guard dit te detecteren.

Je krijgt direct een melding, omdat het op de achtergrond actief blijft. Het programma werkt voor je hele thuisnetwerk, want is te gebruiken op Windows, Mac OS X en Linux.

Tip 05 WiFi Guard houdt ongewenste verbindingen buiten het lokale netwerk.

0 Reactie(s) op: Softwaregids: 5 slimme productiviteitsprogramma's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.