Spellingscontrole voor Internet Explorer

Door: rick-broida | 21 april 2011 12:58

How To

Internet Explorer heeft als één van de weinige browsers geen ingebouwde spellingscontrole. Dat is een voordeel van browsers als Firefox en Chrome, die hebben wel een automatische spellingscontrole.

Zelfs de nieuwste versie van Internet Explorer (9) helpt slechte spellers niet met het fatsoeneren van hun teksten. Maar gelukkig is er Speckie, een gratis invoegtoepassing voor IE die uw spelling controleert, terwijl u berichten in uw browser tikt.

Speckie werkt op alle versies van Windows (32 en 64 bit) met alle versies van Internet Explorer 9. Na de installatie (het installatiebestand is schoon bevonden door VirusTotal) werkt deze plug-in gelijk: ieder verkeerd gespeld woord wordt onderstreept met een golvend rood lijntje. Klik met rechts op het onderstreepte woord om direct de spellingssuggesties te zien. Kortom: zelfs al je denkt dat je geen spellingscontrole nodig hebt (zoals ik: wei brootschreivers worden goet betaalt om fautloos te schreiven), Speckie controleert tijdens het tikken van webmailberichten, forumposts, webformulieren enzovoort. Het voorkomt op zijn minst het maken van suffe tikfouten.

Speckie begrijpt 24 verschillende talen, waaronder Nederlands, hoewel u alle talen behalve Engels wel even via het instellingenmenu van Speckie los moet installeren (klik met rechts in een tekstveld / kies Speckie Instellingen / Meer woordenboeken).

0 Reactie(s) op: Spellingscontrole voor Internet Explorer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.