Speuren als een pro - Tools voor de Facebook-detective

Door: robbin-ooijevaar | 04 juli 2017 09:08

How To

Facebook en privacy zijn als water en vuur. Toch zijn er weinig mensen die de privacy- en deelinstellingen onder een vergrootglas leggen. We bespreken tools voor de Facebook-detective. Wat deel jij allemaal zonder dat je je hier bewust van bent?

Stap 1: Zoekhulp

Als je vrienden wordt met iemand op Facebook, deel je al snel veel te veel informatie. Omgekeerd kun je informatie van anderen ook van griezelig dichtbij bekijken. Zelfs als je een persoon niet kent, krijg je via Facebook snel inzicht in zijn of haar familie, vrienden, vrijetijdsbesteding en locatiegegevens.

In dit artikel brengen we de diensten www.stalkscan.com en www.stalkface.com onder je aandacht. De zoekhulpjes werken het beste als je Facebook-vrienden bent met een persoon, maar voor veel informatie is dit niet eens nodig. Via ‘Vrienden van Vrienden’ krijg je toch meer te zien dan jou (of diegene die je onderzoekt) lief is.

Stalkscan.com en Stalkface.com werken optimaal als je bevriend bent, maar dit is geen vereiste.

Stap 2: Adres kopiëren

Activeer tijdelijk de Engelse taal voor je Facebook-profiel. Klik hier hiervoor op het pijltje naast het vraagteken en ga naar Instellingen / Taal. Kies bij In welke taal wil je Facebook gebruiken voor English US en bevestig met Wijzigingen opslaan.

Zoek in Facebook het profiel van jezelf (of van iemand anders). Klik op het profiel zodat je de ‘Facebook-wall’ ziet. Kopieer de link uit de adresbalk van je browser en je bent klaar voor je carrière als Facebook-detective. Plak de link in www.stalkscan.com en/of www.stalkface.com. Beiden diensten hebben veel raakvlakken, maar www.stalkscan.com is uitgebreider. Geen van de diensten geeft jouw identiteit bloot of plaatst een berichtje op Facebook dat je met een onderzoek bezig bent.

Kopieer het webadres van het profiel dat je wilt onderzoeken.

Stap 3: Speuren

Dit soort speurwebsites hacken niets, maar voeren slimme zoekopdrachten uit om direct de gewenste informatie over een persoon te vinden. Zo zie je snel waar iemand geweest is, welke commentaren een persoon geeft, welke foto’s/video’s iemand deelt of leuk vindt. De websites www.stalkscan.com en www.stalkface.com zijn uiteraard geen uitnodiging om iemand te onderzoeken, maar eerder een oproep om je eigen privacyinstellingen nog eens grondig na te lopen (of iemand anders aan te sporen dat te doen). Je privacyinstellingen aanscherpen is geen klusje dat je snel doorloopt, neem er gerust de tijd voor zodat je alle opties begrijpt.

De hoeveelheid informatie die we delen via Facebook wordt zichtbaar gemaakt door www.stalkscan.com en www.stalkface.com.

0 Reactie(s) op: Speuren als een pro - Tools voor de Facebook-detective

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.