Gratis videobewerking in Windows met Splash

Door: Toon van Daele | 07 november 2019 06:09

Review

Video’s bekijken doe je het liefst fullscreen en in een optimale kwaliteit. Dat laatste hangt natuurlijk af van het videobestand zelf, maar videospeler Splash heeft toch een paar extra’s waarmee je beeld en geluid een boost kunt geven. Er zijn heel wat videospelers op de markt en het gratis VLC Media Player is ongetwijfeld een van de populairste. Een alternatieve videospeler als Splash moet dus stevig uit de kast komen om te overtuigen en tot op zekere hoogte doet Splash dat ook.

Splash

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows Vista en hoger
Website
www.mirillis.com/free-hd-video-player
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Eenvoudige bediening
  • Enkele ‘boostfuncties’
  • Export- en conversiefunctie
  • Minpunten
  • Beperkte ondersteuning formaten/codecs

Eenvoud siert

Het programmavenster ziet er in elk geval uit zoals we dat graag hebben van een videospeler: er zijn nauwelijks of geen storende knoppen of menu’s te zien. Pas wanneer je de muis over de bovenzijde beweegt, opent zich een menu van waaruit je een of meer mediabestanden – want Splash lust ook audio – ophaalt. Of je versleept eenvoudigweg een mediabestand naar het programmavenster. Houd er wel rekening mee dat Splash niet met alle formaten of codecs overweg kan: Op de site van Splash krijg je de nodige details.

In ditzelfde menu kun je trouwens ook terecht om een ondertitelingsbestand op te vissen. Vanuit het instellingenvenster stel je de ondertitelingsweergave verder naar wens in.

Geen storende toeters of bellen, maar wel met leuke boostfuncties.

Handige extra’s

Tijdens het afspelen van de video kun je een bedieningsbalk openen, met de vertrouwde knoppen. Naast een knop om meerdere afspeellijsten klaar te zetten tref je hier tevens een knop voor afspeelopties aan. Naast de klassieke instellingen voor helderheid, contrast en verzadiging kun je hier de ingebouwde functie Picture² activeren. Je leest er alles over op www.mirillis.com/picture2, maar het komt er op neer dat je met behulp van een ingebouwde post-processing engine en met de juiste hardware, zoals een quadcore cpu, de beelden wat vlotter, meer gedetailleerd en in levendiger kleuren kunt bekijken. Een handige demomodus splitst het beeld op tussen de originele en de aangepaste weergave.

Leuk meegenomen is nog de exportfunctie waarmee je de video en audio in de gewenste kwaliteit en bitrate kunt converteren, weliswaar uitsluitend naar een mp4-bestand. Splash laat je tevens toe je video meteen te uploaden naar je YouTube- of Facebook-account.

Conclusie

Splash is een no-nonsense videospeler met een toegankelijke interface. De ingebouwde boostfuncties geven (sommige) video’s extra schwung maar het is wel eerst afwachten of Splash die zonder morren wil inladen, want kieskeurig blijkt het programma ook.

Geen storende toeters of bellen, maar wel met leuke boostfuncties.

0 Reactie(s) op: Gratis videobewerking in Windows met Splash

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.