Splashtop OS 1.0.3.2

Door: Koen Vervloesem | 07 juni 2011 10:37

Apps & Software

Splashtop OS is een zogenaamd instant-on besturingssysteem, dat u naast Windows installeert, voor als u even snel een website wilt bekijken. U hoeft dus niet meer te wachten tot zowel Windows als uw browser opgestart zijn, maar kunt direct het web op met Splashtop OS.

Dat Splashtop OS echt een aanvulling is voor Windows, is al te zien in de vorm waarin het verspreid wordt: u downloadt een 2 MB groot exe-bestand en start dit in Windows. Dit installatieprogramma downloadt het op Linux-gebaseerde Splashtop OS (meer dan 300 MB) en installeert het. Hierna vult het uw Windows-bootmenu aan met de optie om Splashtop OS op te starten. Aan het einde van de installatie krijgt u de mogelijkheid om uw favorieten van Internet Explorer of Firefox te importeren, evenals de wifi-instellingen.

Na het aanzetten van uw pc, kunt u Splashtop opstarten vanuit een scherm waarbij u de keuze hebt uit Splashtop OS of gewoon Windows. De eerste keer duurde het wat lang, maar alle volgende keren nam het opstarten van Splashtop op onze testlaptop slechts negen seconden in beslag. Bovendien kregen we toen ook icoontjes van de Chrome Web Store en enkele veelgebruikte websites te zien. Splashtop OS uitschakelen gebeurt in minder dan een seconde. In de statusbalk is ook een knop om naar Windows over te schakelen, maar die herstart gewoon de computer. Verder zijn er ook instellingen voor de netwerkverbinding, geluidsvolume, energiebeheer enzovoort. Maar centraal staat de browser Chrome, inclusief Adobe Flash-ondersteuning en Bing als standaard zoekmachine.

Voor wie veel webdiensten gebruikt is Splashtop OS dus ideaal: u leest uw e-mail gewoon in Gmail, bekijkt filmpjes op YouTube, gebruikt Twitter en Google Docs, en de Chrome Web Store biedt nog allerlei andere webapplicaties aan.

Splashtop OS 1.0.3.2 ondersteunt officieel slechts een beperkt aantal modellen laptops, netbooks en desktops van HP, maar op onze Acer-laptop werkte alles. Bekijk voor de zekerheid de lijst met ondersteunde chipsets. Voorlopig is de schermresolutie wel beperkt tot 1024x768. Splashtop biedt niet veel aan, maar op een paar onvolkomenheden na, doet het alles wat u van een op het web gefocust besturingssysteem kunt verwachten.

Met Splashtop OS gaat u snel op het web.

Splashtop OS 1.0.3.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 2,0 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

 

Pluspunten

Start snel op

Importeert favorieten en wifi-instellingen

Nederlandse vertaling

Minpunten

Naar Windows overschakelen gaat niet snel

Kan enkel naast Windows geïnstalleerd worden

Beperkte hardwareondersteuning

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Splashtop OS 1.0.3.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.