Splashtop Remote Desktop voor iPad

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 september 2011 10:09

Apps & Software

Het kan natuurlijk zijn dat je lekker op de bank zit, maar een bestand nodig hebt dat op de computer staat. In dit geval is Splashtop Desktop Remote erg handig.

Met de app kun je een computer via WiFi op afstand besturen. Hierdoor zijn alle bestanden en applicaties op de computer ook op de iPad beschikbaar. Daarnaast is het op de iPad niet mogelijk om Flash te bekijken. Door Splashtop Desktop Remote te gebruiken kan je Flash op een computer afspelen en dit bekijken op de iPad. Ook bij het afspelen van grote videobestanden heeft de app geen moeite met het doorsturen van het beeld. In vergelijking met veel andere apps weet Splashtop zich erg te onderscheiden op gebied van snelheid. Naast het bekijken van video's wordt het hierdoor ook mogelijk om bijvoorbeeld games te spelen of andere programma's te gebruiken op afstand. Voor het gebruik van de app moet wel een applicatie worden geïnstalleerd op de computer.

Kortom

Splashtop remote desktop for iPad is een erg goede app voor het besturen van een computer op afstand. De app biedt onder andere de mogelijkheid om op afstand films te kijken of te gamen.