Sporttracker met potentie

Door: menno-van-bohemen | 02 maart 2012 17:35

Review

Dankzij de iPhone kunnen we tegenwoordig alles vastleggen. Elke boterham die je eet registreer je in Foodzy en alle muziek die je luistert wordt opgeslagen bij Last.fm. Ook voor het bijhouden van je fietstochten en skitrips zijn er voldoende apps te vinden. Deze laten op een kaart zien waar je allemaal gefietst of geskied hebt. Helaas houden deze apps vaak geen rekening met de bergen, waardoor het resultaat er nogal vreemd uit ziet op de kaart. Maps 3D is app die werkt met 3D kaarten, waardoor je een beter beeld krijgt van de hoogteverschillen die je maakt.

Naast de gewone 'platte' kaarten maakt de app ook gebruik van hoogtemetingen van NASA. Deze worden op de kaart geprojecteerd, zodat je nauwkeuriger kunt zeggen op welke hoogte je je bevind. De app herkent veel fietspaden in Nederland en België en ook veel skigebieden staan aangegeven op de kaart. Zo kun je precies welke pistes nog niet zijn afgedaald.

Grote kans dat je in het buitenland aan het skiën bent en daar geen mobiel internet hebt. Via een wifi-verbinding kun je kaarten van een bepaald gebied downloaden naar je iPhone zodat je ook boven op de berg en zonder bereik kunt zien waar je geskied hebt.

Kortom

Maps 3D heeft, dankzij de 3D weergave echt meer te bieden boven de standaard sporttracker-apps. De bediening is soms wat lastig en het is niet mogelijk om je opgeslagen tochten online te bekijken. Combineer de 3D-kaarten van deze app met het gebruiksgemak van bijvoorbeeld Endomondo of Runkeeper en je hebt de ideale app voor de wintersporter.

0 Reactie(s) op: Sporttracker met potentie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.