Spot en vergelijk jouw moedervlek

© CIDimport

Spot en vergelijk jouw moedervlek

Geplaatst: 23 mei 2012 - 13:19

Aangepast: 16 november 2022 - 10:16

Redactie ID.nl

Natuurlijk is er op het internet genoeg informatie te vinden over kwaadaardige en goedaardige moedervlekken. Toch biedt de app Huidmonitor net even iets meer. Middels de geïntegreerde camera-functie kan je gemakkelijk jouw moedervlek met voorbeelden vergelijken.

Stichting Melanoom biedt informatie over melanoom, een vorm van huidkanker wat kan ontstaan uit moedervlekken. Door het grote bereik van vele apps op het gebied van gezondheid, heeft ook deze stichting een applicatie ontwikkelt. Je kan eenvoudig een check uitvoeren door een foto te maken van de betreffende moedervlek. Onderaan het scherm zijn meer dan 60 voorbeelden te zien, welke je kan doorlopen middels swipen. De informatie button geeft aan of het voorbeeld een goedaardige of kwaadaardige moedervlek betreft, met daarbij een nadere uitleg.

Voor het nauwkeurig bijhouden van een moedervlek heeft Huidmonitor de 'volg' pagina aangemaakt. Je kan aangeven welke persoon het betreft en waar op het lichaam het plekje zich bevindt. Vervolgens wordt er een foto gemaakt, en een alarm ingesteld. Op deze manier vergeet je de moedervlek niet te checken, en kan je duidelijk zien of deze verandert.

Het navigeren is zeer eenvoudig binnen de app. Wellicht kunnen enkele functies nog uitgebouwd worden. Nu moet de gebruiker zelf de moedervlek gaan vergelijken, zou dit misschien ook automatisch kunnen?

Kortom

Huidmonitor is een zeer informatieve app. Met name het integreren van een camera-functie biedt veel mogelijkheden. Alhoewel critici vinden dat er wellicht te weinig voorbeelden worden opgenomen in de app, moet men ook denken aan de gebruiksvriendelijkheid. Eventueel zou de app, qua techniek, nog een stapje kunnen nemen, zodat Huidmonitor ook echt zelf de moedervlek checkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten