Spotify geeft muzieksuggesties en introduceert Collectie

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 december 2012 12:08

Apps & Software

Spotify gaat zijn gebruikers automatisch muzieksuggesties geven. Dat kondigde Spotify donderdag aan tijdens een eigen evenement. Daarnaast kunnen gebruikers ook eindelijk een eigen muziekcollectie aanleggen binnen de muziekdienst.

De nieuwe functies zullen binnenkort beschikbaar komen in een betaversie en worden begin 2013 toegevoegd aan alle apparaten en apps. Het grootste deel van de presentatie werd opgeëist door de muzieksuggesties van Spotify.

Op deze Ontdek-pagina wordt de gebruikers in aanraking gebracht met nieuwe muziek. Dit op basis van de albums die in het verleden geluisterd zijn. Daarnaast kunnen gebruikers ook artiesten en bekende mensen ‘volgen’ op Spotify. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld persoonlijke afspeellijsten en exclusieve nummers beluisterd worden, en worden er pushberichten verstuurd als een artiest nieuwe muziek publiceert.

Metallica

Tijdens het evenement werd ook bekend dat de volledige muziekcatalogus van Metallica per direct beschikbaar is op Spotify. De metalband heeft zich altijd hevig verzet tegen streaming muziekdiensten, maar is nu dus alsnog overstag. Drummer Lars Ulrich kwam het nieuws, samen met Napster-oprichter Sean Parker, persoonlijk vertellen tijdens het evenement.

0 Reactie(s) op: Spotify geeft muzieksuggesties en introduceert Collectie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.