Spotify groeit naar 4 miljoen betalende gebruikers

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 31 juli 2012 15:22

Apps & Software

Spotify telt wereldwijd 15 miljoen 'actieve gebruikers' en 4 miljoen betalende gebruikers. Dat maakt de streaming muziekdienst dinsdag bekend tijdens de Global Business Summit in Londen.

Volgens Ken Parks, managing director van Spotify Noord-Amerika, zit de muziekdienst sterk in de lift. Zo telde Spotify in januari van dit jaar nog 3 miljoen betalende gebruikers en een jaar geleden slechts 1,5 miljoen.

Deze groei heeft Spotify vooral te danken aan de lancering van de dienst in de Verenigde Staten. Daar kunnen gebruikers sinds de zomer van 2011 gebruik maken van de muzikale database met zo'n 15 miljoen nummers.

Gratis Spotify

Hoewel steeds meer mensen betalen voor de muziek van Spotify, kiezen de meeste gebruikers toch nog altijd voor de gratis variant. Hierbij wordt de muziek niet alleen onderbroken door reclames, ook is er slechts een beperkte hoeveelheid muziek te beluisteren per maand.

Betalende gebruikers kunnen kiezen voor een abonnement van 4,99 euro of 9,99 euro per maand. Hierdoor worden eerder genoemde restricties opgeheven. Bij de duurste abonnementsvorm kan er ook muziek gestreamd worden op mobiele apparaten en is muziek te downloaden.

0 Reactie(s) op: Spotify groeit naar 4 miljoen betalende gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.