Spotify is een van de hipste muziekdiensten van dit moment

Door: frank-de-graaf | 07 september 2011 13:21

Review

In eerste instantie was de dienst alleen beschikbaar in andere landen, maar nu is ook Nederland aan het rijtje toegevoegd.

Spotify bestaat uit een combinatie van een muziekstream en lokaal opgeslagen bestanden. Je koopt geen muziek, maar neemt voor net geen tientje per maand een abonnement op de dienst. Voor die tien euro krijg je toegang tot een waanzinnig grote muziekverzameling, waar je eigen nummers en afspeellijsten aan toe kunt voegen en die je bijvoorbeeld kunt delen met Facebook-vrienden.

Door het concept van Spotify maakt het niet meer uit waar je muziek staat of welke bestanden überhaupt van jou zijn. Zolang je een abonnement hebt, kun je vrijwel alles uit de muziekbibliotheek met ruim acht miljoen nummers afspelen, en is het mogelijk om tot 3333 nummers lokaal op te slaan. In ouderwetse termen: dat is vergelijkbaar met een hoeveelheid muziek die zo'n 250 cd's beslaat.

Het is handig om de applicatie te installeren en afspeellijsten aan te maken op de computer waar al je muziek op is opgeslagen. Installeer vervolgens Spotify op je iPhone en log in met dezelfde gegevens als waarmee je op je pc bij de dienst. inlogt. Je afspeellijsten zijn vervolgens direct beschikbaar. Je krijgt ook meteen de mogelijkheid om de bestanden lokaal op te slaan, voor de momenten dat er geen 3G-verbinding aanwezig is en je geen muziek kunt streamen. Omgekeerd kan ook. Muziek die je via je iPhone downloadt, kun je in een afspeellijst plaatsen die weer beschikbaar is op je pc of Mac.

Wie een tientje per maand teveel geld vindt, kan ook een 'lichter' abonnement nemen voor vijf euro per maand. Je verliest daarmee wel de mogelijkheid om bestanden lokaal op te slaan.

Kortom

Echte Hollanders hoeven overigens ook niet af te haken, want er is zelfs een gratis variant waarmee het mogelijk is om maximaal twintig uur per maand naar muziekstreams te luisteren. Wil je daarna nog langer luisteren, dan zul je toch echt je creditcard moeten trekken.

0 Reactie(s) op: Spotify is een van de hipste muziekdiensten van dit moment

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.